Vega csirke pörkölt | Egészséges életmód

Vega csirke pörkölt

Vega csirkeAz április nem csak a szezonban jelent átmenetet, hanem a főzésben is. Megjelennek az első friss zöldségek és már a nagyobb bevásárló központokban is látni lehet a friss spárgát. Bár még nincs itt az ideje annak, hogy akár minden nap paradicsomot és paprikát együnk, már mindenki vágyik valamilyen ínycsiklandozó salátára.

Ebben az időszakban a könnyű pörköltek a friss, tavaszi zöldségekkel vegyítve a legfinomabb megoldások egyike lehet. Ezek már nem azok a disznótorosok és fánkok, amit télen ettünk, de nem is azok a hideg levesek, amik oly frissítően hatnak a nyári melegben. Inkább valahol a kettő között vannak.

Ezek közül az egyik legnépszerűbb étel a zöldséges csirke egytálétel. Az én verzióm egy modern, tavasz ünneplő változat.

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma, mosott és az apróra vágott
  • Só, bors
  • 2 csésze negyedelt gomba
  • 2 csésze csirkehúsleves
  • 1 közepes sárgarépa, apróra vágott
  • 8 dkg kicsontozott csirkecomb vagy mell, kockázva
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott borsó
  • 2 csésze apróra vágott spárgát
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 csésze liszt
  • 1 és fél teáskanál sütőpor
  • negyed teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 csésze író
  • 2 tojás

Elkészítés:

  1. A póréhagymát kevés olajon pároljuk és adjunk hozzá kevés sót és borsot. Adjuk hozzá a gombát, és addig főzzük, míg a gomba leve el nem párolog (8-10 perc).
  2. Add hozzá a húslevest és forrald fel. Ezután jöhet bele a sárgarépa és a csirke. Főzd készre a csirkét (ez hamar megvan). Jöhet bele a borsó és a spárga. Egy külön kis tálban el lehet készíteni a rántást a kukoricakeményítővel, amivel azonnal be is lehet habarni az ételt. Ízlés szerint lehet még fűszerezni.
  3. Egy keverőtálba tedd bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, rozmaringot, a citrom héját, fél teáskanál sót, negyed teáskanál borsot. Ezeket keverd össze kanállal, majd add hozzá a vajat, a maradék olíva olajat és géppel keverd össze. Kis darabokra fog összeállni, nem lesz egységes tészta. Ezután jöhet az író és a tojás a tálba. Keverd el jól az összetevőket. Egy ragacsos tésztát kell kapni.
  4. A pörköltöt tedd egy magas tepsibe és  fedd le nagyjából a tészta felével. Csinálj a tésztán lyukakat, hogy a gőz távozhasson. A maradék tésztát tedd egy tepsibe. A pörköltet addig kell sütni, amíg a tészta meg nem pirosodik a tetején (kb. 25 perc). A maradék tésztát külön süsd ki (az is 20-25 perc alatt készen lesz). A pörköltöt ki lehet önteni a tálból úgy, hogy a tészta alulra kerül, így tészta ágyon lesz a hús. Tálalhatod mellé a külön kisütött tésztát.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, táplálkozás, Zöldség és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás