Miért olyan egészséges a sárgarépalé? | Egészséges életmód

Miért olyan egészséges a sárgarépalé?

 

A sárgarépaléNem nehéz belátni, hogy miért nevezik a sárgarépa levet kis ginseng-nek. Ez az édes és üdítő lé növeli az energiánkat az Ayurvéda szerint. Aromás illatával felfrissíthetjük tüdőnket, a szánkban élvezetet jelent, ahogy megízleljük és egész szervezetünkre üdítőleg hat.
A szezonális allergia ellen is fellép, ugyanis a sárgarépa-lé hatalmas megkönnyebbülést okoz a késő nyári allergiás tünetek, mint például a szénanátha enyhítésével, ugyanis vértisztító, és csökkenti a gyulladást. A sárgarépa-lé semlegesíti a légutakban megjelenő irritációkat, így újra könnyűvé teszi a légzést.

A gyümölcslé hűvös és lúgosító jellegű ital, ellazítja a bőrt és a szemet, azonban a sárgarépát vértisztító tulajdonságai tették híressé. A gyümölcslevek legjavába sorolható, szinte minden gyümölcscentrifugával készített ital receptjének alap összetevője.

A béta-karotin, amely sárgarépa-lé világos narancssárga színét is adja, és A-vitaminná metabolizálódik a vékonybélben. Az A-vitamin nemcsak a szürkületi vagy farkasvakság kezeléséhez fontos, de táplálja a májat és vértisztító is. A sárgarépa-lé enyhén kesernyés ízű.

A sárgarépa bőrre való hatása, hogy észrevehetően puhább, simább és feszesebb lesz általa a bőrfelszín. A túl sok a koncentrált gyümölcslé viszont a bőrt narancsos színűvé változtatja, mintha napoztunk volna, sőt kevésbé ég le a bőr, ha ilyenkor napra megy az ember. A sárgás bőr semmilyen káros hatással sem jár, teljesen ártalmatlan.

A terhesség alatt fogyasztott sárgarépa-lé javítja a baba arcszínét, miközben csökkenti a sárgaság kockázatát. A sárgarépa a szoptató kismamák számára is hasznos, mert az anyatej minőségét jelentősen javítja, tisztító hatása a babák számára is jelentőséggel bír.
A sárgarépa ideális májtisztító, különösen hasznos a késő nyári száraz időszakban. A frissítő hatás fokozásának érdekében érdemes áfonyát adni a juice elkészítéséhez, és kókusz vízzel, csalán tinktúrával tökéletes sárgarépa-lé elixírt készíthetünk.

Annak ellenére, hogy édes, a sárgarépa stabilizálja a vér cukor-szintjét. Azonban a Candida gombás vagy más cukor érzékenységi problémával küzdőknek el kellene kerülniük a fogyasztását. Egy csésze sárgarépa-lé reggelente minden nap segíthet megszüntetni végbélgiliszta és a fonálféreg problémákat a gyermekeknél. A sárgarépában sok az antioxidáns és gazdag szilíciumban és káliumban.

Gyümölcslé készítéséhez tipp!

A sárgarépában a tápanyagok nagyobb koncentrátumban vannak jelen a héjhoz közel, ezért hámozatlanul használjuk fel az organikus sárgarépát.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Diéta, életmód, táplálkozás és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás