Meggyes répatorta | Egészséges életmód

Meggyes répatorta

A meggyes répatortaA hétvégén sokalltuk az itthoni répakészletet, innen jött az ötlet:

Hozzávalók:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2 ek házi zsír
  • 3 ek xilit
  • 1 cs sütőpor
  • 5 nagyobb répa reszelve
  • 3 tojás
  • kicsi fahéj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 40 dkg fagyasztott meggy

Elkészítés:

A tojást keverjük ki a xilittel, majd a zsírt, a sütőport és a vaníliás cukrot is keverjük bele, végül a reszelt répát is adjuk hozzá. A lisztbe keverjük bele a fahéjat és adagoljuk szép lassan a keverékhez, hogy egyenletesen keveredjen a tésztában minden össze.

A tepsit kenjük ki zsírral és liszttel, majd azonos vastagságban terítsük szét rajta a masszát. A tetejére nyomkodjuk bele a fagyasztott meggy szemeket.Előmelegített sütőben légkeveréses esetben 180 fokon süssük 30 percig. Természetesen a tűpróba jelzi igazán, mikor készült el.

Aki édesebben szereti, porcukorral is megszórhatja.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, táplálkozás, Zöldség és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás