Különleges palacsinta | Egészséges életmód

Különleges palacsinta

A palacsintaHozzávalók (8 db palacsintához)
• 3/4 csésze tej
• 2 evőkanál ecetet
• 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt keverve rizsliszttel
• 2 evőkanál nádcukor vagy xilit
• 1 teáskanál sütőpor
• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
• 1/2 teáskanál só
• 1 tojás
• 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés

1. A tejet, az ecetet tegyük  egy közepes tálba, majd tegyük félre 5 percig, hogy “savanyodjon”.
2. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót egy nagy keverő tálba. Ezt követően adjuk hozzá a tojást és a vajat, valamint a “megsavanyított” tejet. Az összetevőket addig keverjük habverővel addig, amíg a csomók elmúltak.
3. A palacsintasütő serpenyőben közepes lángon melegítsünk fel egy kis olajat a sütéshez. Öntsünk 1/4 merőkanálnyi  tésztát a serpenyőbe, és főzzük, amíg buborékok jelennek meg a felszínen. Fordítsuk meg egy spatulával, és főzzük, amíg megpirul a másik oldalon is.

Tetszőlegesen ízesíthetjük, melegen ajánljuk 🙂

Főleg erdei gyümölcsökkel igazán ízletes.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái életmód, Recept, táplálkozás és kulcsszavai , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás