Karfiol leves | Egészséges életmód

Karfiol leves

 Karfiol leves   Hozzávalók 4 személyre:

  • 180 ml ​​víz
  •  100 g karfiol, apróra vágott
  •  155 g kockára vágott burgonya
  •    60 g apróra vágott zeller
  •    65 g kockára vágott sárgarépa
  •      40 g apróra vágott hagyma
  •      55 g vaj
  •      30 g liszt
  •      710 ml tej
  •      só és bors ízlés szerint
  •      115 g reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Egy nagy fazékba öntsük bele a vizet és adjuk hozzá a karfiolt, a burgonyát, a zellert, a sárgarépát és a hagymát. Forraljuk 5-10 percig, vagy amíg meg nem puhul, majd tegyük félre.
Olvasszuk meg a vajat külön serpenyőben közepes lángon. Keverjük hozzá a lisztet, és főzzük 2 percig. Vegyük le a tűzről, és fokozatosan keverjük hozzá a tejet. Tegyük vissza a tűzhelyre és főzzük, amíg besűrűsödik. Keverjük hozzá a korábban megfőzött zöldségeket, és sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a sajtot és keverjük addig, amíg elolvad, majd vegyük le a tűzről.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, táplálkozás, Zöldség és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás