Karácsonyi torta – glutén és tejtermékmentes, hogy mindenkinek jó legyen | Egészséges életmód

Karácsonyi torta – glutén és tejtermékmentes, hogy mindenkinek jó legyen

Karácsonyi tortaHozzávalók 12 személyre

• 450 g minőségi vegyes aszalt gyümölcs
• 250 g szárított füge
• 175 g cukrozott cseresznye
• 150 ml ​​portorikó rum
• 1 narancs reszelt héja és leve
• 225 g tejmentes napraforgó margarin
• 175 g nyírfacukor
• 4 nagy tojás
• 225 g gluténmentes liszt
• 2 teáskanál őrölt vegyes fűszer
• 50 g őrölt mandula
• 100 g pekándió

Elkészítési idő: kb. 4 óra, plusz a hűtés

Elkészítés

Készítsünk elő egy kb. 20 cm-es, kivehető aljú mély kerek tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.
Tegyük a szárított gyümölcsöket, a cseresznyét, a  meggyet, a rumot és a narancs héját és levét egy nagy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd lassú tűzön óvatosan 15 percig főzzük tovább. Ezt követően vegyük le a tűzről és hűtsük le.
Melegítsük elő a villanysütőt 150 ° C-fokon. Keverjük jól össze a margarint és a cukrot, amíg habos nem lesz. Tegyük bele a tojásokat, majd a lisztet egy csipet sóval, és végül adjuk hozzá a vegyes fűszert és az őrölt mandulát. Keverjük hozzá a gyümölcs-és pekándió darabokat lazán kanállal és ezt követően töltsük bele a tortaformába. Terítsük el egyenletesen és süssük 3 ½ órán át, amíg a tűpróbára már nem ragad rá semmi sem, tiszta lesz.
Hűtsük a tortaforma tepsiben 30 percig, majd vegyük ki, és hűtsük le teljesen. Szedjük le róla a sütőpapírt, és újra csomagoljuk új sütőpapírba vagy fóliába.Légmentes helyen akár 2 hónapig is remekül eltárolható.

Tipp: díszíteni ezt a tortát a cukrozott gyümölcsökkel és diófélékkel vagy marcipán figurákkal vagy marcipán bevonattal. Ha szükség van arra, hogy elkerüljék a búza vagy cukor jelenlétét, akkor gondosan ellenőrizzék le a címkéket és győződjenek meg arról, hogy a szárított gyümölcsök esetében nincs hozzáadott cukor.

 

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái allergia, életmód, Recept, táplálkozás és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás