Jobban fájhat attól, amit eszel | Egészséges életmód

Jobban fájhat attól, amit eszel

Jobban fájhat attól, amit eszelMinden betegség hátterében valamilyen gyulladás húzódik meg. Erre a gyulladásra erős hatással bír az, hogy mit eszünk és iszunk. Vannak olyan ételek, melyek kifejezetten rontanak a helyzeten. Ez már egy nátha esetén is érdekes lehet – hiszen gyorsabban gyógyulunk, ha nem olyan ételeket eszünk, melyek a gyulladást elősegítik. Ugyanakkor még érdekesebb például egy ízületi betegségnél, ahol a gyulladás éveken keresztül fennállhat.

Tehát mit tegyünk, ha gyulladás van a szervezetünkben és minél hamarabb szeretnénk ettől megszabadulni? Nem is annyira bonyolult a megoldás, mint gondolnánk. Mindenképp több dologra oda kell figyelni, de összességében egy könnyen követhető diétával sokat javíthatunk a helyzetünkön. És ne feledjük el, hogy mindez nem helyettesítheti az orvosi előírásokat – mindig forduljunk elsőként orvoshoz!

Hogyan étkezzünk a mindennapokban?

A mai, nyugati étrend bővelkedik szénhidrátokban és fehérjékben. Viszont ez – bár szükséges a szervezet számára – kevés a testünknek. Sőt, a túl sok fehérje fogyasztás előidézhet gyulladást a testünkben. Ugyanis a megemésztetlen fehérje maradványok a bélben gyulladást okozhatnak. Ha például ízületi gyulladásunk van, akkor a tipikus nyugati étrend kifejezetten rosszabbíthatja az állapotunkat.

Az étkezésünknek úgy kellene kinéznie, hogy sok nyers zöldséget és gyümölcsöt eszünk. Ennél kevesebb hüvelyes félét és ennél még kevesebb szénhidrátot. A szénhidrátnak leginkább teljes kiőrlésű gabonának kellene lennie. Illetve ide tartoznak az olajos magvak is, melyeknek magas a szénhidrát tartalmuk is.

Ezek után jöhetnek az állati fehérjék, természetesen még kisebb mennyiségben, mint a szénhidrátok. És legvégül jön az összes többi: olajok, zsírok, édességek, csokoládék, tej- és tejtermékek stb. Ha körbenézünk, akkor nem ennek megfelelően étkeznek az emberek – általában.

A fent említett étkezési rend biztosítani tudja a testnek az összes szükséges tápanyagot a megfelelő mennyiségben és minőségben. Az eredménye pedig az lenne, hogy a szervezetben nem keletkeznek gyulladások. Sokan azt mondják, hogy nem változtatnak az étkezésen, hiszen nincs semmi bajuk. A probléma ezzel az, hogy mire a betegség felüti a fejét, már nagyon nehéz helyzetbe kerül az illető. Ugyanis a nyugati étrend káros hatása általában nem azonnal jelentkezik, hanem 10-20-30 év távlatában. Olyan ez, mintha 10-20-30 évig mennénk a zsákutcába, mire rájövünk, hogy vissza kellene fordulni.

Mit tehetünk ezen felül?

Az általános táplálkozás megváltoztatásán felül mással is segíthetünk szervezetünknek. Például a gyulladások elkerülésére nagyon jó hatással vannak az omega zsírsavak. Fontos, hogy az omega-6 túlságosan magas aránya okozhatja a gyulladást a szervezetünkben. Sokszor az omega-3 és omega-6 egészséges arányának felborulása (1:3) okozza a betegségek kialakulását.

A zsírsavakról azt is érdemes tudni, hogy a növényi omega zsírsavakat a testünk nagyon nehezen tudja olyan formára hozni, amilyenre szüksége lenne. Ezért mondják, hogy halat együnk. Ugyanakkor a halak és ezekből készült omega zsírsav készítmények kevés hasznos tápanyagot tartalmaznak. Ennek az az oka, hogy olyan helyekről halásszák a halakat, ahol nagyon koszos a víz. Igaz, hogy megtisztítják a kifogott halakat, de az eljárás közben a hasznos tápanyagok elvesznek.

Mi lehet az a táplálék, amiben sokféle omega zsírsav van, segít a megfelelő zsírsav arány visszaállításában és könnyen tudja a testünk feldolgozni? Kettő ilyen van. Az egyik a lazac olaja. Ezzel az a gond, hogy nehezen hozzáférhető. A másik lehetőség a Krill rák olaja. Ebből az Antarktiszon halászott verzió a legjobb, mert ott olyan tiszta a víz, hogy nincs szükség a tisztításra – vagyis a hasznos tápanyagok megmaradnak benne. Ilyen készítményt ajánlok az alábbi linken: KrillMega

További fontos dolog az antioxidáns szint megemelése. Ugyanis a gyulladások kialakulhatnak az alacsony antioxidáns szint miatt is – például az ízületi gyulladások okozója is lehet az alacsony antioxidáns szint. Nagyon sok tápláléknak van antioxidáns hatása, de a legjobb az L-glutation. A tudósok gyakran csak a “test természetes gyógyító anyagaként” tisztelnek. Ha igazán jót szeretnél tenni a testeddel, akkor tudok Neked ajánlani a kiváló antioxidáns készítményt: Anti-Oxy formula

Mit ihatok?

Az lenne a legjobb, ha tiszta vizet innál. Tudom, hogy ez annyira nem divatos mostanában, de a testednek nagyon jót tesz. Mindenképpen kerülni kellene a cukrozott italokat (üdítők, kávék, energiaitalok stb.). Nem tesznek jót az energiaitalok sem. Inkább válassz valamilyen teát. A kávé helyett is jobb választás lehet a tea. Ha mindenképp kávézni szeretnél, akkor olyan kávét válassz, amiben van ganoderma gomba is, mert a ganoderma gomba ellensúlyozza valamennyire a kávé káros hatását. Erről további információkat itt olvashatsz: Ganoderma Lucidum Gomba

Az alkohol fogyasztásával kapcsolatban vannak különböző vélemények. Ezzel kapcsolatban akkor jársz a legjobban, ha megkérdezed az orvosodat, és az iránymutatása alapján cselekedsz. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a 100%-os gyümölcslevek, zöldség és gyümölcs turmixok mindenképpen segíthetnek az egészségi állapotodon. Ezeket nyugodtan fogyaszthatod.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái ízület, táplálkozás és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás