Gyümölcssaláta nyári gyümölcsökből | Egészséges életmód

Gyümölcssaláta nyári gyümölcsökből

Gyümölcs saláta Hozzávalók 10 személyre:

  • 160 ml friss narancslé
  • 80 ml friss citromlé
  • 75 g barna nádcukor
  • 1 g reszelt narancshéj
  • 1 g reszelt citromhéj
  • 5 ml vanília kivonat
  • 330 g kockára vágott friss ananász
  • 330 g eper, szeletelt
  • 3 kiwi, hámozott és szeletelt
  • 3 banán, szeletelve
  • 2 narancs, hámozott és gerezdekre szedett
  • 160 g mag nélküli szőlő
  • 290 g áfonya

Elkészítés:

Tegyük a narancslét, a citromlét, a barna cukrot, a narancshéj és a citromhéjat egy serpenyőbe és közepes-magas hőmérsékleten forraljuk fel. Csökkentsük ezt követően a hőmérsékletet közepesre vagy alacsonyra, és pároljuk, amíg kissé besűrűsödik, körülbelül 5 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vanília kivonatot. Tegyük félre kihűlni.
Rétegezzük a gyümölcsöket egy nagy, világos üvegtálba a következő sorrendben: ananász, eper, kivi, banán, narancs, szőlő, és áfonya. Öntsük a kihűlt szószt a gyümölcsökre és fedjük le, majd hűtőszekrényben tároljuk 3-4 órát tálalás előtt.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, táplálkozás, vitamin és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás