Almástáska – élesztő- és cukormentes | Egészséges életmód

Almástáska – élesztő- és cukormentes

AlmáspiteHozzávalók:

Alaptészta:

  • 30 dkg héjában főtt, áttört krumpli
  • 50 dkg tönkölyliszt
  • 20 dkg hajdinaliszt (lehet rozsliszt is)
  • 1 dl minőségi étolaj vagy hidegen sajtolt olívaolaj
  • 2.5 dl langyos víz
  • 3 evőkanál szezámsó (vagy 1 evőkanál só és 2 evőkanál őrölt szezámmag)
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna (esetleg friss citromlével meglocsolva)

Töltelék:

Almákat konyhai aprítóban felaprítani és egy lábosban kb. 45-60 percig főzni. A főzethez fahéjat adhatunk, hogy még kellemesebb legyen az aromája. A főzés végefelé egyre sűrűbben kell megkeverni a masszát, nehogy odaégjen. Érdemes az elején egy kis vizet is hozzátenni. A legvégén előre beáztatott mazsolát is hozzáadhatunk.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és alaposan átgyúrjuk, mely által egy könnyen kezelhető tésztát kapunk. A tésztát kis adagokban vékonyra nyújtva, késsel kb. kéttenyérnyi formákra osztjuk. A forma egyik felére a párolt, kihűlt, majd fahéjjal megszórt almát helyezzük. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a széleket villával lenyomkodjuk. A tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz sütéskor távozni tudjon. Előmelegített sütőben 180-200°C-on készre sütjük. Amikor langyosra hűlt, félbe vágjuk, és kevés mézet rácsurgatva tálaljuk.

Ha marad a tésztából, abból tenyerünkben golyókat formálva, majd kissé meglapítva pogácsát süthetünk, amelynek tetejére előzőleg (ízlés szerint) kömény-, tök-, napraforgó- vagy szezámmagot szórhatunk.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Gabonafélék, Recept, táplálkozás és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás