Áfonyás franciakenyér | Egészséges életmód

Áfonyás franciakenyér

Az áfonyás franciakenyérÖsszetevők:

1 db néhány napos francia kenyér
5 tojás
2 1/2 csésze tej
1 csésze barna cukor csomagolása, osztva
1 teáskanál vanília kivonat
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1 csésze apróra vágott pekándió
1/4 csésze olvasztott vaj vagy margarin
2 csésze friss vagy fagyasztott áfonya

Elkészítés:

Rendezzük kenyeret egy kikent sütőedénybe vagy tepsibe. Egy tálban keverjük össze a tojást a tejjel és a barna cukor 3/4 részével. Ezt a vaníliával és a szerecsendióval keverjük össze és öntsük rá a kenyérre. Fedjük le és hűtőszekrényben 8 órán át vagy egy éjszakán át hagyjuk állni.
Vegyük ki a hűtőszekrényből 30 perccel a sütés előtt. Megszórjuk pekándióval a tojásos keveréket, majd a vajat elkeverjük a maradék cukorral, és egyenletesen eloszlatjuk a kenyér tetején. Süssük alufóliával letakarva, magas hőmérsékleten 25 percig. Ekkor vegyük ki, és távolítsuk el az alufóliát és szórjuk meg az áfonyával. Süssük további 10 percig, vagy amíg a villás próbával már nem tapad az evőeszközre a tészta.

Pompás pikáns reggeli lehet. Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, táplálkozás és kulcsszavai . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás