A zöld ételek ereje | Egészséges életmód

A zöld ételek ereje

A zöld ételek erejeA zöld ételek gyógyító erejét időtlen idők óta ismerik. A primitív népek – és a modern Homo sapiens kivételével valamennyi emlős – főként füveken és zöld növényeken élnek, ha betegek. Valamennyi zöld növénynek van egy szembeszökő rokon vonása: a klorofill, a növényeket zöldre festő összetevő. Tulajdonképpen minden növényben, még a citrusfélékben is van legalább egy kevés belőle.

Minél több klorofil van egy növényben, annál zöldebbnek látszik. A zöld ételek jelentőségének megértéséhez előbb a klorofill és a zöld szín mibenlétével kell megismerkedni. Meg fogod látni, hogy miért érdemes minden étkezésbe legalább egy kevés “zöldet” belecsempészni. És nem is nehéz ezt megtenni, hiszen szinte bármilyen étkezés előtt ehetünk egy kevés zöldséget.

Mesterszín

A színterápia a fény és a különböző anyagok színét használja a gyógyulás elősegítésére. A zöldet, mesterszínnek hívják a színterápiában, mert minden állapotnak a javára válik. Ha valaki bizonytalan, hogy melyik szín a legjobb egy adott egyensúlyzavar jobbá tételére, választhatja a zöldet. A zöld ugyanis csökkenti a többletet és erősíti a gyengeséget. A kínai gyógyászat szerint a májat gyógyíthatja.

Az, hogy a zöld színnel diagnosztizálják és a kezelik a szívet és a májat, Nyugaton sem ismeretlen, ahol a bőséges étkezés megterheli a májat, amely ennek következtében meggyengítheti a szívet és az ereket. A zöld növények jelenléte az ételben frissít, erősít és nyugtat.

A klorofill tulajdonsága és hatása

Megállítja a sebekben tenyésző baktériumok és az emésztőrendszerben található anaerob élesztő- és egyéb gombák növekedését. Megszűnteti a kellemetlen száj- és testszagot. Eltávolítja a gyógyszerlerakódásokat, semlegesíti a toxinokat. Az alábbi gyulladásokat háríthatja el: torokgyulladás, fogínysorvadás, gyomorgyulladás, bélgyulladás, fekély, minden bőrgyulladás, ízületi gyulladás, hasnyálmirigy gyulladás.

Ezenkívül van egy megújító hatása is. Például vérképző és megújítja a szöveteket. Semlegesíti a sugárzást. Egészséges bélflórát hoz létre, és javíthatja a máj működését. Az enzimeket E-, A- és K-vitamin előállításra serkenti.

Mi van még a zöld ételekben?

Minden klorofill (zöld) növényben vannak karotinnak nevezett pigmentek. A klorofill és a karotin lényegében együttműködik egymással. Az egyik létfontosságú kapcsolat abból áll, hogy a klorofil aktiválja az E- és K-vitamint előállító enzimeket, és segít A-vitaminná alakítani a karotint. Ez az oka, hogy a zöld karotin forrásokból kétszer annyi A-vitamin keletkezik, mint a sárga ételekből.

Ezenkívül a növények többségében béta-karotin található. A jelenlegi kutatási eredmények szerint a béta-karotin első sorban a gyenge ellenálló képességgel összefüggő betegségek (például rák, daganatok) gyógyításában nyújthat segítséget. Az A-vitamin karotin tartalmú forrásai: búza-, árpafű, sárgarépa, édesburgonya, petrezselyem, spenót, zöldhagyma, vízi torma, sütőtök, mángold, kínai kel, sárgabarack, sárgadinnye, őszibarack.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái életmód, táplálkozás és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás