Vegán quesadilla recept | Egészséges életmód

Vegán quesadilla recept

Vegán quesadilla receptTulajdonképpen a quesadilla egy mexikói meleg-szendvics. Most egy kicsit kreatívabban értelmeztem a dolgot… Lehet úgy is készíteni, mint egy tortát és a lapok közé tenni a tölteléket. És lehet úgy is, hogy a lapokat külön-külön megtöltöm és mint egy pitás gyros szolgálom fel. Mind a kettőnek megvan a maga előnye, tálaljuk ízlés szerint.

Ehhez az alaprecepthez nagyon sok “extrát” tudok ajánlani. Lehet a töltelékhez hozzá tenni avokádót, citromlevet és még répát is. Nagyon változatosan tudjuk elkészíteni. Figyeljünk arra, hogy a fehérjét komplettáljuk! Ez vegánok számára nagyon fontos, mert csak így tudnak hozzájutni a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérjéhez.

Pazar recept vegánoknak

Az elkészítés egyszerű, ezért bárkinek tudom ajánlani. Néha érdemes kipróbálni számunkra szokatlan ételeket, elkészítési módokat, hogy az étkezésünk igazán változatos legyen:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes hagyma, pucolva és felaprítva
  • 1 nagy zöld paprika, mosva, felaprítva
  • 1 nagy piros paprika, mosva, felaprítva
  • 1 jalapeno, mosva, felaprítva
  • 1 konzerv bab, leszűrve
  • 1 csésze gomba, felaprítva
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál szárított oregano
  • 3 csésze friss spenót, felaprítva
  • só és bors ízlés szerint

Hozzávalók a tortillához:

  • 15 dkg liszt (például királyliszt)
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • langyos víz

Elkészítés:

  1. A lisztet gyúrjuk össze a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. Majd formáljunk belőle 4-5 gombócot. Tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, és forró, száraz serpenyőben kisütjük. (Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.)
  2. A töltelékhez valókat egy nagy serpenyőben készítjük el. Elsőként a kókuszolajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Amikor a töltelék összeérik levesszük a tűzről.
  3. A kihűlt tortilla lapokat megtöltjük és langyosan tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás