Vegán fasírt – komplettálva | Egészséges életmód

Vegán fasírt – komplettálva

Vegán fasírt - komplettálvaAhogy már írtam róla korábban, a vegán étrenddel semmi gond nincs, de figyelni kell a fehérje komplettálásra. Röviden: biztosítani kell minden esszenciális aminosavat a testünk számára egy étkezésen belül. Ha húsmentes napot (vagy hetet, hónapot) iktatunk be az életünkbe figyeljünk a komplettálásra! Nem mindegy mit eszünk!

Két hónapja írtam a falafelről egy receptet. Most azoknak járok a kedvébe, akik a csicseriborsót nem szeretik. Ez a babos, lencsés fasírt nem csak finom, de komplettálva is van. Tehát nyugodtan lehet fogyasztani. Az elkészítés könnyű, gyors és olcsó. Természetesen az ízre nem lehet panasz! Irány a konyha! Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok!

Babos, lencsés fasírt recept

Nem vagy vegán? Semmi gond, nem is kötelező annak lenni. De azért ezt a receptet érdemes kipróbálnod!

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál olaj
  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 40 dkg piros vese bab, főzve, lecsepegtetve (konzerv is jó lehet)
  • 40 dkg lencse, főzve, lecsepegtetve
  • 2 tojás (vegánoknak tojáshelyettesítő! – lásd elkészítés)
  • 2 nagy sárgarépa, pucolva, reszelve
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 25 dkg liszt keverék (elkészítésnél leírom a részleteit)

Fűszerek:

  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1,5 teáskanál piros paprika (lehet benne chili is)
  • fél teáskanál fekete bors
  • 1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
  • 1 evőkanál apróra vágott, friss kakukkfű
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Lisztkeverék elkészítése: 15 dkg teljes-kiőrlésű liszt (például tönkölyliszt), 5 dkg dió liszt, 5 dkg mandula liszt.
  2. Tojás helyettesítő: 1 evőkanál finomra darált lenmag, 2,5 evőkanál vízzel alaposan elkeverve, majd egy kicsit pihentetve. Sűrű folyadékot kapunk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  4. Az olajon pirítsuk meg a fokhagymát, hagymát, sárgarépát (5-7 perc). Majd tegyük félre hűlni.
  5. Minden egyéb összetevőt tegyünk egy keverőgépbe és keverjük egyenletes masszává. Majd tegyük hozzá a hagymás, répás összetevőket is és keverjük bele ezeket is alaposan.
  6. Egy sütőpapírral bélelt formába öntsük a masszát. A tetejét beirdalhatjuk, mint egy kenyérnél.
  7. Süssük készre 45-60 perc alatt – külseje enyhén ropogós, belseje átsült. Hagyjuk 20 percig pihenni, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás