Vegán édesség – hozzáadott cukor nélkül! | Egészséges életmód

Vegán édesség – hozzáadott cukor nélkül!

Vegán édesség – hozzáadott cukor nélkül!Az avokádót Spanyolországból hozták be Európa területére a XVI. században. Különlegessége, hogy gyümölcs is, zöldség is és gyógynövény is. Telített zsírsavakban nagyon gazdag és rengeteg vitamint tartalmaz – például B-, C-, E- és A-vitamint. Az érett gyümölcsben értékelhető mennyiségű kálium, foszfor, vas, nátrium, kalcium és magnézium van.

Jó hatással van a szívre és az érrendszerre is, és kitűnő antioxidáns forrás. Ezenkívül külsőleg is alkalmazható, például kiszáradt bőrre – általában érzékeny bőrre alkalmazzák. Még ekcéma és koleszterin problémák esetén is segíthet. Mivel gyorsan avasodik, ezért vásárlás után hamar fel kell használni. Erre most egy finom és egészséges tippet adok:

Vegán avokádós, banános krém

Az alábbi recept fogyasztható krémként, de ha betesszük a mélyhűtőbe, akkor kiváló fagylaltot kapunk belőle – vagyis hidegen és melegen is ajánlom!

Hozzávalók – 2 személyre:

  • 2 banán
  • Fél avokádó
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • Fél teáskanál vanília kivonat
  • Negyed teáskanál mandula liszt vagy apróra tört mandula
  • Tört pisztácia díszítésként

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót tegyünk bele egy turmixgépbe és alaposan dolgozzuk össze.
  2. Osszuk adagokra és pisztáciával díszítsük!

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás