Vega ebéd – teljes értékű étel recept! | Egészséges életmód

Vega ebéd – teljes értékű étel recept!

Ropogós Tofu Tál receptHa vegán ételrecepteket nézünk, akkor sokszor találjuk szembe magunkat a tofuval, mellyel a húst pótolják a vegánok. A tofu magyarul szójatúrót jelent, mely Kínából származik. Azért túró, mert a szójatej megalvasztásánál visszamaradt, túrószerű étel összenyomásából készül a tofu. Bár a tofu elnevezés itthon is divatos, néhol még szójasajtnak is nevezik.

A tofunak magas a fehérje tartalma, ezért is használják húspótlásra a vegánok, illetve az íze semleges, ezért simulékony, szinte bármilyen ételhez felhasználható. Akkor járunk a legjobban, ha nyers formában vásároljuk meg (lehet ízesített tofut is kapni, de az sokszor olyan adalékanyagokat tartalmaz, amit jobb elkerülni). Akár nyersen is fogyaszthatjuk, de lehet sütni és főzni is, ahogyan a húsokat is. Hogyan készíthetünk ebből egy igazán különleges ebédet magunknak:

Ropogós Tofu Tál recept

A tofu nagyon jól kiegészíti a következő quinoa-s, cashew-s, uborkás vega tálat 4 személyre:

Hozzávalók:

  • 400 g tofu szelet
  • Fél vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál thai édes chili szósz
  • Fél kígyó uborka, felaprítva
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 10 dkg quinoa, főzve
  • 2 evőkanál pörkölt kesudió, a dió felezve
  • Só, ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tofu szeleteket vágjuk fel kb. fél centis vastag lapokra. Helyezzük a szeleteket papírkendő közé, és tegyünk rá valamilyen súlyt (például tepsit) 10 percre.
  2. Keverjük össze a vörösborecetet, a chili szószt és az olíva olajat. Sózzuk meg ízlés szerint (kb. 2 csipet). A hagymához keverjük hozzá a szószunk (vinegrette) és az uborka felét.
  3. A tofu mindkét oldalát szórjuk meg kukoricakeményítővel, majd olajon süssük arany barnára (2-3 perc oldalanként). Vigyázz, a tofu könnyen szétesik! Csöpögtessük le az olajat a kész tofu szeletekről.
  4. A quinoa-t osszuk szét négy tálra, tegyünk rá a salátából, a kesudióból és a tofuból. Ízesítsük a maradék vinegrett-el, uborkával és petrezselyem levéllel díszítsük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás