Tojás, spenót, fokhagyma… | Egészséges életmód

Tojás, spenót, fokhagyma…

Tojás, spenót, fokhagyma… receptMit lehet kihozni a tojásból, spenótból és fokhagymából úgy, hogy egy igazán finom, tápláló és egészséges ételt kapjunk? A fokhagymáról már írtam, lássuk, hogy a spenót mire lehet jó, miért érdemes ételeinkben felhasználni. Szinte mindenki tudja, hogy a spenótnak nagyon magas a vas tartalma és rostjai tisztán tartják a beleinket.

A spenótban a kutatók tizenhárom féle olyan összetevőt találtak (flavonoid), amelyek antioxidánsként viselkednek – ezek a vegyületek kiválóan alkalmasak a rák kialakulásának megelőzésére. Nagyon sok K-vitamint tartalmaz, mely a csontok egészséges szükséges, valamint A- és C-vitamin tartalma segít a koleszterin oxidációját megelőzni. Lássuk, hogyan használhatjuk fel könnyen a konyhában:

Tojásos, fokhagymás spenótos kukoricadara recept

Mivel a recept bögrés, ezért könnyen méretezhető és nincs szükség méricskélésre. Az ajánlott mennyiség 8 személyre való, melyhez 3dl csészét érdemes használni.

Hozzávalók:

  • 1 bögre őrölt kukoricadara
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze növényi sajt (vagy parmezán)
  • Fél csésze növényi tejszín (vagy tej)
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • Csipetnyi pirospaprika (vagy pirospaprika pehely)
  • 10 dkg bébi spenót
  • 8 nagy tojás

Elkészítés:

  1. 4 csészényi vizet forraljunk fel. A kukoricadarát és a sót alaposan keverjük össze, majd keverjük hozzá a vízhez. Kb. 45 percig főzzük, és 10 percenként keverjük meg, hogy ne kapjon le.
  2. Ha a dara teljesen megfőtt, keverjük hozzá a sajtot és a tejszínt, majd főzzük krémes állagúra. Miután elkészültünk vegyük le a tűzről és lefedve tegyük félre.
  3. Forrósítsuk fel az olajat és pároljuk meg rajta a fokhagymát a pirospaprikával (kb. 1 perc). Keverjük hozzá a spenót leveleket és addig pároljuk, míg élénk zöldek és enyhén fonnyadtak lesznek. Vegyük le a tűzről.
  4. Buggyantott tojással tálaljuk. (Forraljunk fel sós vizet, majd vegyük vissza a hőfokot úgy, hogy a víz csak gyöngyözzön. Tegyünk egy merőkanalat a forró vízbe és abba üssük bele a tojást. Tojásonként 3 perc főzési idő számíthatunk.)

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás