Teljeskiőrlésű ínyencség | Egészséges életmód

Teljeskiőrlésű ínyencség

Teljeskiőrlésű lángos – receptA teljeskiőrlésű lisztben sokkal több a tápanyag, mint finomított társaiban – ez azért fontos, mert hamarabb jól lakhatunk az egészségesebb étellel. Viszont van hátulütője is a dolognak: a teljeskiőrlésű liszt másképp viselkedik. Sokan belebuknak az első kísérletekbe, és utána egy életre elkerülik a reform hozzávalókat.

Azt szoktam javasolni, hogy kisebb adagokkal próbálkozzuk, így ha nagyon rossz lesz, akkor sem kell sokat kidobni. Természetesen meg kell tanulni bánni az alapanyagokkal, de azért nem olyan veszélyes a dolog. Vegyünk egy nagyon egyszerű receptet, és csináljuk meg egészségesebbre! Most egy mindenki által ismert és kedvelt étel következik:

Teljeskiőrlésű lángos – recept

Ebből az adagból egészen sok lángos lesz, ha most próbálod először, nyugodtan vedd a felét, vagy harmadát:

Hozzávalók:

  • Bátraknak 2dl zabtejszín, fontolva haladóknak 2 doboz natúr joghurt
  • Bátraknak 500 g teljeskiőrlésű liszt, fontolva haladók akár keverhetik is finomított liszttel
  • 100 g burgonya, megfőzve és összetörve
  • 1 zacskó szárított élesztő
  • Só és a feltéthez tetszőlegesen: növényi tejföl, növényi sajt, fokhagyma stb.
  • Kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót dolgozzunk össze és tegyük félre kelni.
  2. Kilisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, majd 5 mm vékonyságúra nyújtsuk.
  3. Vágjunk belőle nagy, kerek formákat, húzzuk szét, majd forró zsírban süssük ki.
  4. Tetszőleges feltéttel, frissen fogyasszuk!

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás