Ahogy véget ért a tél és már jócskán benne vagyunk a tavaszban, egyre több és több zöldséghez tudunk hozzájutni. Természetes módon kívánjuk meg az ínycsiklandozó, friss, szezonális vegán ételeket. Például a cukkini, melynek íze semleges, nagyon jól illeszthető szinte bármilyen ételhez (még süteményekhez is). A kalória tartalma nagyon alacsony, ezért még a súlyfelesleggel küzdőknek is jó választás.
A cukkini C-vitamint, kalciumot, káliumot és antioxidánsokat is tartalmaz számunkra. Gyulladáscsökkentő hatása van, fokozza a bélműködést és erősíti az immunrendszert is. A koleszterin szint megtartásához hozzájárul. A cukkinit sokféle módon fel lehet használni, most egy érdekes, vegán receptet hoztam:
Növényi tagine csicseriborsóval és mazsolával – recept
Viszonylag kevés összetevőből, nagyon gyorsan, egy tápláló és finom ételt tudunk készíteni:
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 2 hagyma, apróra vágva
- Fél teáskanál fahéj
- Fél teáskanál koriander
- Fél teáskanál kömény
- 2 nagy cukkini, felaprózva
- 2 apróra vágott paradicsom
- 40 dkg csicseriborsó, főzve és lecsöpögetve
- 4 evőkanál mazsola (vagy ízlés szerint)
- 4 dl víz vagy zöldség lé
- 30 dkg borsó
- Friss koriander tálaláshoz
Elkészítés:
- A hagymát pirítsuk meg az olajon
- Adjunk hozzá minden más összetevőt és forraljuk fel fedő alatt
- 10 perc főzés után (ha megpuhult a borsó), készen vagyunk
- Friss korianderrel díszítve tálaljuk
Jó étvágyat!