Szilveszteri egészséges előétel | Egészséges életmód

Szilveszteri egészséges előétel

Szilveszteri egészséges előételMost kifejezetten szilveszterre ajánlok egy előételt. Könnyen elkészíthető, olcsó, nagyon finom és nagyon egészséges. Két főbb összetevője a tojás és a zeller. A zellert a népi gyógyászatban afrodiziákumként tartják számon. Ez nem is csoda, hiszen számos előnyös tulajdonsággal bír.

A zeller minden része ugyanolyan hasznos, bátran fogyaszthatjuk bármely részét. Legfontosabb tulajdonságai közé tartoznak: elpusztítja a baktériumokat és a gombákat a húgy utakban, a vesében, a belekben és a gyomorban. Támogatja az alhasi vérkeringést, vizelethajtó, görcsoldó, koleszterin és súlycsökkentő. Vércukor szint csökkentő, idegnyugtató, hörgők és tüdőtisztító, reumára és köszvényre gyógyír és serkenti a mellékvese működését is.

Néhány szó a mustárról

Bár a saláta legfőbb összetevői a tojás és a zeller, érdemes a mustárról is néhány dolgot megtudni! Már az ókorban is ismerték a mustár jótékony hatásait. Csípőssége miatt képes hatékonyan oldani a nyálkát, ezzel megkönnyítheti a légzést megfázásoknál. A mustár növeli a nyál és más emésztőnedvek termelődését, ezzel természetesen módon növeli az étvágyat. Külsőleg is alkalmazható mint gyulladáscsökkentő.

Kenyérhez, mártogatósnak

Sokszor választják ezt a krémet kenyér mellé. Ez esetben azt javaslom, hogy a kenyér teljes kiőrlésű gabonából készüljön. Így egy igazán laktató ételt fogunk kapni, amiben nagyon sok tápanyag van a szervezetünk számára. Ezzel a megoldással akár főételként is alkalmazhatjuk a receptet. (Természetesen mást is használhatunk mártogatáshoz, például répa szeleteket.)

Zeller saláta tojásos öntettel

Zeller saláta tojásos öntettelHozzávalók:

  • 50 dkg zeller
  • 4 tojás
  • 2 dl kefir
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál apróra vágott zellerlevél
  • esetleg kevés édesítőszer

Elkészítés:

  1. A zellert meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Tésztaszűrőbe téve 1-2 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és villával összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a tojáshoz a kefirt, a citromlevet és egy kevés sót, majd simára keverjük.
  4. A kihűlt zellercsíkokat óvatosan a kefires öntetbe forgatjuk, apróra vágott zellerlevéllel megszórjuk.
  5. Tálalás előtt 2-3 órára behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás