Sütőtökös, narancs kenyér | Egészséges életmód

Sütőtökös, narancs kenyér

Sütőtökös, narancs kenyérA narancsról már írtam, hogy milyen hatásos lehet a gyulladások ellen, ezért most ezt nem részletezem még egyszer. A sütőtökről viszont még nem volt szó. A sütőtök is nagyon hatékonyan csökkentheti a gyulladásokat. A sütőtök és a tökmag megöli a férgeket, bár a mag sokkal hatásosabb. Az égési sebeket enyhíti a friss sütőtöklé.

Tehát ha a narancsot a sütőtököt kombináljuk egy étkezésen belül, akkor egy igazi gyulladáscsökkentő ételt kaphatunk. Ez a kenyér kiváló ha délutáni vendégek érkeznek hozzánk, de akár egy családi uzsonnára is nagyon jó választás. És ez nem csak finom, hanem alapanyagai kifejezetten alkalmasak lehetnek arra, hogy a testben lévő, rejtett gyulladásokat enyhítsék.

Még nyáron is kellemes

Sütőtökös, narancs kenyér - receptKihűlve még nyáron is nagyon kellemes, főként az esti, langyosabb órákban. Egy hideg lekvárral vagy hűsítő itallal kísérve a teraszon elfogyasztva igazi csemege:

Hozzávalók:

  • 8 dkg kókuszzsír felolvasztva
  • 1 nagy narancs
  • 10 dkg édesítőszer vagy barnacukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg sütőtök puhára főzve, robotgéppel pépesítve
  • 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • fél teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szegfűszeg
  • 50 g darált dió
  • mazsola ízlés szerint (beáztatva, lecsöpögetve)
  • kevés víz

Elkészítés:

  1. Sütőpapírral béleljünk ki egy kenyér formát és melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
  2. Alaposan mossuk meg a narancsot, reszeljük le a héját és tegyük egy tálba. Pucoljuk meg a narancsot, magozzuk ki és a húsát egy robotgéppel pépesítsük. Ezt is tegyük a tálba a héja mellé.
  3. A kókuszzsírt és az édesítőszert adjuk hozzá a narancshoz és keverjük simára. Adjuk a keverékhez a sütőtököt és a tojásokat is, és keverjük simára az egyveleget, majd keverjük bele a mazsolát is.
  4. A maradék összetevőket tegyük egy tálba, alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az imént elkészített narancsos mixet. Egy nagyon lágy, enyhén folyós keveréket kapunk. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet.
  5. Tegyük a masszát a sütőformába és nagyjából 1 óra alatt süssük készre. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás