Spenótos bableves | Egészséges életmód

Spenótos bableves

Spenótos bablevesSzíveseknek kifejezetten jó ez a recept, de természetesen bárki fogyaszthatja. Magas a fehérje tartalma, sok benne a vitamin, kifejezetten tápláló és nagyon finom. A babot kedvünkre lecserélhetjük valamilyen más fajtára vagy akár csicseriborsóra is. Az étel rosttartalma miatt segít a bensőnket tisztán tartani.

A spenót vastartalma sokkal jobban megfelel szervezetünk számára, mint a vörös húsok. Ezenkívül gazdag antioxidáns forrás is. A leves elkészítése egyszerű, nem kell sok időt a konyhában tölteni. Még nyáron is érdemes melegen fogyasztani, mert a meleg étel arra készteti a testet, hogy hűtse le önmagát.

Szíveseknek kifejezetten ajánlott

A spenót, a fokhagyma és a mungó-bab mindenféle szív- és érrendszeri megbetegedésre jótékony hatással lehet. Természetesen egészséges emberek is fogyaszthatják ezt a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma, felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • 40 dkg paradicsom, felaprítva
  • 4 dl zöldség alaplé
  • 45 dkg csicseriborsó, tarkabab vagy akár mungó-bab
  • 12 dkg spenót levél, aprítva
  • 1 teáskanál római kömény
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Érdemes a babot előfőzni egy külön lábosban vagy akár kuktában.
  2. Kevés olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát.
  3. Adjuk a hagymához a spenóton kívül az össze összetevőt és fedő alatt forraljuk fel.
  4. Addig főzzük, amíg a bab nagyjából elkészül, majd tegyük a forró vízbe a spenótot és 10-15 percig főzzük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás