Spanyol recept magyaroknak | Egészséges életmód

Spanyol recept magyaroknak

Spanyol húsgolyók vajbabos pörkölttel - receptMinden nemzet ételeiben meg lehet találni azokat, melyek valóban egészségesek és emellett nagyon jól illenek a „magyar” ízléshez. Például egy pörköltféleség nagyon is beleillik a mi szokásainkba. Éppen ezért érdemes megnézni, hogy külföldön miként csinálják ezt a fajta ételt. Most egy kicsit spanyol honba barangolunk, és kipróbáljuk az ő verziójukat.

A spanyoloknak is nagyon ízletes ételeik vannak, és most nyáron kifejezetten érdemes foglalkozni velük – hiszen ők is sok zöldséget használnak. A pörköltjük nagyon is hasonlatos a miénkhez, és ha bátrak vagyunk, akkor adhatunk még hozzá további fűszereket is, például kömény vagy koriander. De bátran használhatunk sört is adalékként, ezt már a fantáziádra bízom:

Spanyol húsgolyók vajbabos pörkölttel – recepet

Három főre ajánlom az alábbi gyorsan és könnyen elkészíthető spanyolos ételt:

Hozzávalók:

  • 350g darált sovány sertéshús
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 paprika, szeletelve – bármilyen színű lehet
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika – lehet édes és csípős is, ízlés szerint
  • 2 x 400g paradicsomsűrítmény – lehetőleg adalékmentes
  • 400g vajbab, beáztatva, lecsöpögetve, előfőzve
  • Kevés petrezselyem, apróra vágva
  • Babérlevelek
  • Só és bors ízlés szerint
  • Sertészsír a sütéshez
  • Kenyér a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A fűszereket (só, bors) dolgozzuk össze a darált hússal, majd formáljunk belőle húsgombócokat.
  2. Hevítsük fel a zsírt, és süssük benne arany barnára a húsokat (kb. 5 perc).
  3. A zsíron a hagymát és a paprikát fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszerpaprikát, és dolgozzuk össze.
  4. Adjuk a paradicsomsűrítményt és a babérleveleket a zöldségekhez és fedő alatt 10 percig pároljuk az egyveleget.
  5. Adjuk hozzá a babot és a petrezselymet, majd további 10 percig főzzük és kevergessük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás