Serpenyős csirke, pirított avokádóval | Egészséges életmód

Serpenyős csirke, pirított avokádóval

Serpenyős csirke, pirított avokádóvalMire jó az avokádó? Telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért „egészséges” zsír forrásként tekinthetünk rá. B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz, ezenkívül fontos ásványi anyagokat is találhatunk benne, például káliumot, magnéziumot és kalciumot is. Szív és érrendszerünkre nagyon jó hatással van, de antioxidánsként az általános egészségi állapotunkra is erősen hat.

Magas olaj tartalma miatt külsőleg is szokták használni, mint bőrápoló, de most ételt fogunk készíteni belőle. Mivel az avokádó gyorsan avasodik, ezért nem szabad sokáig tárolni, vásárlás után minél hamarabb fel kell használni. Lássuk, mit tudunk kihozni abból, amit már az inkák is ismertek és fogyasztottak, íme a recept:

Serpenyős csirke recept, pirított avokádóval

Az alábbi recept 4 főre készült, és nagyon könnyen elkészíthető:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanálnyi kókuszzsír, olvasztva
  • 4 csirkemell szelet
  • Fél teáskanál bors
  • Fél teáskanál csilipor (helyettesíthető fűszerpaprikával)
  • 2 avokádó, magozva, félbevágva
  • 2 vöröshagyma, pucolva, karikákra vágva
  • 4 újhagyma szál, nem kell felvágni
  • 1 poblano paprika, aprítva
  • 3 evőkanálnyi lime lé – vagy citromlé ízlés szerint
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 8 koriander ágacska
  • Kevés víz
  • Só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
  2. A csirkehúst egyenletesen szórjuk meg sóval, borssal és csilivel. Majd egy serpenyőben 4 perc alatt süssük át mindkét oldalukat – nem lesz teljesen átsülve, de ez így jó! Tegyük félre a húst.
  3. A serpenyőbe öntsünk kevés olajat és tegyük bele az avokádókat, a héjával felfelé és addig süssük, amíg enyhén megfeketedik. Tegyük félre az avokádókat is.
  4. A serpenyőbe öntsünk ismét kevés olajat és pirítsuk le a vöröshagymát. Adjuk hozzá az újhagymát és a poblano paprikát is és érleljük össze. Ha elkészült szedjük át egy tálba és adjuk hozzá az olíva olajat és a lime levét.
  5. Forgassuk meg a csirkét és az avokádót is az olajos, hagymás lében, majd süssük készre a húst a sütőben (kb. 7 perc). A maradék olajos levet ráönthetjük a húsra és az avokádóra.
  6. Frissen tálalva, petrezselyemmel díszítve a legfinomabb.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás