Roston sült kelbimbó | Egészséges életmód

Roston sült kelbimbó

KelbimbóHozzávalók 6 személyre:

  • 70 dkg kelbimbó, végeit vágjuk le és a sárga leveleket távolítsuk el
  • 45 ml olívaolaj
  • 5 g só
  • 1 g frissen őrölt fekete bors
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokon.

Pároljuk le az apróra vágott hagymát üvegesre a fele olajon.
Helyezzük a kelbimbókat, az olívaolajat, a sót, a borsot egy nagy tálba és egyenletesre keverjük össze, majd keverjük hozzá a lepárolt hagymát is. Öntsünk egy tepsibe, és helyezzük a sütőbe.
Az előmelegített sütőben 30-45 percig süssük úgy, hogy minden 5-7 percben keverjük át, hogy egyenletesen barnuljon. Csökkentsük a hőt, ha szükséges, hogy ne égjen meg. A kelbimbók legyenek sötétebb barnák, amikor kész.

Kóstoljuk meg, és állítsuk be a fűszerezést, ha esetleg valaminek még a hiányát érezzük. Azonnal tálaljuk még melegen.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept, Zöldség és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás