Recept különlegesség | Egészséges életmód

Recept különlegesség

Recept különlegességA paradicsom legnagyobb értéke az antioxidáns tartalma (likopin). A hagymaféléknek pedig baktériumölő tulajdonsága van. A klasszikus magyar ételekben legalább a kettő közül az egyik előfordul. Most viszont egy olyan franciás, magyaros levest hoztam, mely ötvözi ennek a két összetevőnek az előnyeit.

Az elkészítés nagyon egyszerű, és csak a főzési idők miatt tart egy picit tovább, mint szeretnénk. Viszont a végeredményért mindenképpen érdemes kipróbálni. Fenséges és a tálaláskor hozzáadott, sajtos bagett igazán különleges íz élményt varázsol neki. Íme egy egészséges és finom leves, melyet mindenki imádni fog:

Karamelizált hagyma-paradicsom leves recept

A recept Ashley Christensen-zól származik. Ötvözi benne a francia hagymás levest egy általános paradicsomlevessel. Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a leveshez:

  • 1 kg vöröshagyma apróra vágva
  • 8 dl száraz fehér bor
  • Fél dl fehér borecet
  • 6, 7 tárkony ág
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 2 evőkanálnyi növényi olaj
  • 2 dl paradicsompüré
  • 6 gerezd fokhagyma
  • Só ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Hozzávalók a kutonokhoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • Fél bagett, felszeletelve
  • 1 evőkanál vaj vagy zsír a sütéshez
  • Gruyère vagy Jarlsberg sajt, reszelve

Elkészítés:

  1. Az olajon pörköljük meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és sózzuk meg. Főzzük nagyjából 45 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.
  2. Közben olajon pároljuk meg a hagymát fedő alatt, és sózzunk is meg (kb. 20 perc). Ha a nedvesség elpárolgott, hagyjuk egy kicsit karamellizálódni a hagymát. Tegyük félre a hagymát.
  3. A bort, az ecetet és a tárkonyt öntsük egybe és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Majd adjunk hozzá 10-12 dl vizet, forraljuk fel és tegyük félre.
  4. A tárkony szárakról szedjük le a leveleket és tegyük a paradicsomos szószba. Adjuk hozzá a hagymát, a mustárt a sózzuk, ha szükséges. Forraljuk fel és főzzük 20 percig.
  5. Készítsük el közben a krutont. Forraljunk olajat, és pirítsuk meg rajta a bagettek egyik felét. Amikor barnul, adjuk hozzá a vajat és fordítsuk meg a szeleteket. Pirítsuk meg teljesen a kenyereket, majd vegyük ki és csepegtessük le.
  6. A levest bagettel és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás