Recept a szemünknek | Egészséges életmód

Recept a szemünknek

Recept a szemünknekA szemünknek is szüksége van különböző élelmiszerekre ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor néhány jó tanácsot érdemes betartani. Az első, hogy együnk narancssárga ételeket (paprika, paradicsom, répa). Aztán együnk zöld levelű zöldségeket (spenót, kel), és legyünk megfelelően hidratáltak (igyunk sok vizet minden nap).

Ha kicsit tudományosabban akarjuk a kérdést megközelíteni, akkor figyeljünk oda a C-vitamin bevitelre (lehetőleg természetes forrásból). Az A-vitamin és a cink is fontos – és a túlmisztifikált répát kicsit szorítsuk háttérbe. Ez a répa dolog a második világháborúból származik. Az angolok hitették el, hogy a répa miatt javult a látásuk, valójában csak egy új radar segítette a pilótákat a jobb eredmény elérésében. És most lássuk, hogyan is néz ki egy „szembarát” recept:

Mangós, pulykás csónakocskák

Egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós, de azért egy kicsit dolgozni kell vele. Szerintem egyszer-egyszer nagyon is megéri!

Hozzávalók:

  • Kicsontozott bőrnélküli pulykamell kényelmes falatokra vágva (csirkemellel is finom)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 2 zöldhagyma apróra vágva
  • 1 mangó hámozva és szeletelve
  • 40 g kesudió, apróra vágva
  • 1 teáskanálnyi, apróra vágott petrezselyem
  • 4 narancssárga paprika, magház kivéve, négybe vágva
  • Só és bors ízlés szerint

Hozzávalók a dresszinghez:

  • 3 evőkanál repceolaj
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál citromlé
  • Szezámolaj, bors és erős paprika ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az olajon pirítsuk készre a pulykahúst. Ízesítsük sóval és borssal, majd tegyük félre.
  2. Főzzük meg a borsót enyhén sós vízben. Ha elkészült tegyük félre és hűtsük le.
  3. Keverjük alaposan el a borsót, a zöldhagymát, a mangót, a kesudiót, a petrezselymet és a húst egy tálban. A keveréket tegyük hűtőbe egy órára.
  4. Keverjük el a dresszing összetevőit és öntsük a húsos keverékre.
  5. A paprika negyedekre kanalazzuk rá a húsos keveréket. Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás