Nyers csokoládés málna szelet | Egészséges életmód

Nyers csokoládés málna szelet

Nyers csokoládés málna szeletTejtermék-, tojás- és gluténmentes, ezenfelül nyers és vegán sütemény. Ne ijedj meg, mert ettől még lehet finom is! Ráadásul nem is gondolnád, hogy a málna mennyire egészséges. A piros gyümölcsökhöz hasonlóan a málna is gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban. Alkalmazható vérszegénység esetén is és a lázat is csillapíthatja. A látásunk egészségéhez is hozzájárulhat A-vitamin tartalma miatt.

Ásványi anyagok közül a kalcium-, kálium-, magnézium- és a vastartalma kiemelkedő. A legjobb, ha nyersen fogyasztod, mert így hasznosulnak a legjobban a benne lévő vitaminok. Antibiotikum kúra után is hasznos lehet, mert segítheti a károsodott bélflórák helyreállítását. A növény leveleiből készült tea antibakteriális, ér- és pórusösszehúzó hatású.

Tehát nyersen a legjobb

Az alábbi recept elkészítése ideje nagyjából 30 perc (plusz kb. 3 óra, amíg a hűtőben tárolod). A hozzávalókból 12 közepes kockát tudunk készíteni.

Hozzávalók az aljához:

  • 140 g mandula
  • 40 g kakaópor
  • 40 g kókuszreszelék
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • Néhány szem beáztatott datolya

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250 g málna
  • 80 g kesudió (előző nap be kell áztatni)
  • 65 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál chia mag
  • Juharszirup ízlés szerint

Hozzávalók a tetejéhez:

  • 1 dl kókuszolaj
  • 70 g kakaópor
  • Juharszirup ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Öntsünk forró vizet a datolyára és hagyjuk ázni.
  2. Az aljához, a mandulát, a kakaót és a kókuszreszeléket tegyük egy konyhai robotgépbe és liszt finomságúra daráljuk össze. Majd adjuk hozzá a datolyát és a kókuszolajat is.
  3. Tegyük a masszát egy négyszögletes tálba és tegyük hűtőbe (kb. 1 órára), amíg a tölteléket elkészítjük.
  4. A töltelék hozzávalói közül a chia mag kivételével mindent tegyünk egy konyhai robotgép keverőjébe és jól dolgozzuk össze. Végül a chia magot is jól keverjük el a masszában és ha kell további juharsziruppal édesítsük.
  5. Öntsük a tölteléket a hűtőből kivett alapra, majd az egészet tegyük vissza a hűtőbe (kb. 1 órára).
  6. Az utolsó réteg kókuszolaját olvasszuk meg. Adjuk hozzá a másik két hozzávalót is. Jól keverjük el az összetevőket, majd a sütemény többi részét vegyük ki a hűtőből és öntsük rá. Addig hűtsük míg teljesen összeáll a sütemény.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás