Hagymás tortácska recept | Egészséges életmód

Nassolni való ünnepléskor? Ezt kell kipróbálni:

Karamellizált hagymás tortácska receptMindig nagy gond a vendéglátás, mert a háziakra nagyon sok munka hárul. Ezt azzal lehet egy kicsit ellensúlyozni, hogy előre elkészítünk néhány dolgot. A sós előételek pedig kiválóak arra, hogy a vendégek addig is el legyenek foglalva, amíg a főételt véglegesítjük és tálaljuk. Ezért is hoztam most egy előre elkészíthető, finom előételnek valót.

A recepthez direkt nem mellékeltem, hogy milyen kenyérből készíted. Összesen annyi a kritérium, hogy rugalmas legyen, amit könnyen lehet hajlítani és nem törik. Én teljeskiőrlésű tönkölyből készült, kovászos kenyeret választanék, de más is megfelelhet. És természetesen az alaprecept mentén bátran lehet kísérletezni.

Karamellizált hagymás tortácska recept

A kenyérkék és a töltelék is előre elkészíthető. Ha előre készítjük el a tölteléket, akkor érdemes tálalás előtt felmelegíteni. Így lehet előre készülni az ünneplésre – legyen az akár szülinap vagy szilveszter:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 12 vékony szelet kenyér
  • 2 nagy vöröshagyma, vékonyra szeletelve
  • 12 szelet apróra vágott szárított paradicsom
  • 2 teáskanál finomra vágott kakukkfű
  • 65 gramm pirított dió, darabolva
  • Só és bors, ízlés szerint
  • Kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra. Készítsünk elő egy muffin sütőt és kenjük ki.
  2. A kenyérszeletekből vágjuk kb. 7,5 cm átmérőjű korongokat. A korongokat enyhén lapítsuk ki, majd nyomjuk a muffin formákba. A széleket kicsit kanyarintsuk be, hogy kagylóformát kapjunk.
  3. A kenyérformákat kenjük meg a zsírral, majd süssük 8-10 percig (aranybarna és ropogós lesz). Tegyük félre, hogy kihűljön.
  4. Az olajon, fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk meg a hagymát (kb. 20 perc). Majd vegyük le a fedőt és magas hőfokon pirítsuk meg a hagymát (arany barnára).
  5. Vegyük le a hagymát a tűzről és keverjük bele a paradicsomot, a kakukkfüvet, majd sózzuk és borsozzuk. Az egyveleget alaposan keverjük össze.
  6. A hagymás egyveleggel töltsük fel a kenyérkéket, tetejüket szórjuk meg dióval. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás