Mi legyen a köret? | Egészséges életmód

Mi legyen a köret?

Mi legyen a köret? ReceptSokszor nem probléma a feltétet kitalálni és elkészíteni, viszont annál nagyobb kérdés a megfelelő köret. Nem akarunk valamilyen átlagos köretet készíteni, de nem igazán találunk olyat, ami megfelelő lenne. Aztán végül mégis a hagyományos megoldásoknál maradunk – például főzünk rizst… Most kifejezetten köretnek való receptet hoztam.

Az ír burgonyának nagyon sok változata létezik, az éghajlattól és a fellelhető alapanyagoktól függően. Az elkészítés természetesen nagyon egyszerű és gyors, mégis nagyon különleges kiegészítője lehet egy ételnek. Ha valami “extra” megoldást szeretnénk, akkor nagyon is tudom ajánlani ezt a köretet. Különösen fel tudja dobni az ételeinket:

Colcannon (ír krumplipüré) recept

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6-8 evőkanál kókuszolaj
  • 2-3 csésze felvágott kelkáposzta, petrezselyem, spenót, sóska, brokkoli, karfiol – ízlés szerint
  • 1 csésze víz, kevés kókusztejjel elkeverve
  • 4 mogyoróhagyma, darálva
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A burgonyát sós vízben főzzük meg – érdemes egy kicsivel tovább főzni, mint szoktuk, hiszen püré lesz belőle…
  2. A kókuszolajon pirítsuk meg a kelkáposztát és a hozzáadott más zöldségeket.
  3. A megfőtt burgonyát pucoljuk meg és törjük össze. A megfőtt zöldségeket is törjük össze. Minden hozzávalót keverjünk el és ízesítsük tetszés szerint.

Frissen sültekhez kifejezetten jó választás, de akár önmagában is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás