Mártogatós receptek | Egészséges életmód

Mártogatós variációk

Mártogatós variációkAmikor vendégeket várunk, jól jöhet néhány gyors és egészséges mártás. Akár mártogatósként szolgáljuk fel, akár valamilyen péksüteménnyel, mindig nagy sikere van. Az avokadó nagyon jól hasznosítható erre a célra. Az avokadó zsír-, vitamin- és ásványi anyag tartalma miatt nagyon egészséges és különösen laktató.

Másik nagy lehetőség a különböző magas fehérje tartalmú bab félék használata. Mivel ezek is nagyon táplálóak, ezért hamar eltelhetünk velük. Hátránya lehet, hogy sokan nehezen emésztik, és felfúvódhatnak tőle. Kísérletezhetünk vele kedvünkre, a bab helyett lencsét vagy akár sárgaborsót is használhatunk.

Guacamole receptGuacamole recept

A Guacamole azték eredetű pikáns étel, mely a mexikói konyhában mindennaposnak számít. 12 főre az alábbiak szerint készíthetjük el a mártást:

Hozzávalók:

  • 4 érett avokado
  • 8 evőkanálnyi friss koriander
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 lime leve – citrommal helyettesíthető
  • 1 evőkanálnyi, növényi olaj
  • Só és bors, ízlés szerint
  • Erős paprika, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Az avokadót egy aprítógépben pépesre daráljuk, majd egy tálba szedjük.
  2. Hozzáadunk az avokadohoz minden más hozzávalót és egyenletesen elkeverjük.
  3. Érdemes 1 órát állni hagyni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Fokhagymás babmártás receptFokhagymás babmártás recept

Ezeket a püréket akár fagyasztva is tárolhatjuk. 16 személyre:

Hozzávalók:

  • 4 fej fokhagyma, hámozva
  • 2 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 40 dkg cannellini bab
  • Só, bors és piros paprika, ízlés szerint
  • Olaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. Az egész gerezd fokhagymákat olajon puhítsuk meg, majd egy robotgéppel pépesítsük.
  2. A babot főzzük meg enyhén sós vízben, szűrjük le és tegyük félre.
  3. A vöröshagymát pirítsuk meg olajon, adjuk hozzá a babot és a fokhagymát, hogy az ízek összeérjenek (kb. 5-7 perc).
  4. Minden összetevőt alaposan keverjünk és zúzzunk össze egy konyhai gép segítségével.

Jó étvágyat

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás