Liszt- és cukormentes torta recept | Egészséges életmód

Liszt- és cukormentes torta

Liszt- és cukormentes torta receptHa egy bevált módszert keresel arra, hogyan lehet „reform” süteményt sütni úgy, hogy a végeredmény finom is legyen, akkor jó helyen jársz. Gabona lisztet most nem fog kelleni használni, helyette mandulával fogunk dolgozni. A mandula kényes, könnyen molyosodik, avasodik és felvehet szagokat a környezetből, ezért a pucolt mandulát nem érdemes sokáig tartogatni.

A mandula kiváló B1-, B2-, B6- és E-vitamin forrás. A kálium, a kalcium, és a magnézium tartalma jelentős. A belső, barna héj védi meg a magot az avasodástól, mely antioxidánsokban gazdag. Ha ezzel együtt fogyasztjuk, akkor szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is megúszhatjuk. A sütés tekintetében pedig elmondhatjuk, hogy tökéletesen helyettesítheti a lisztet:

Mézes-mandulás torta recept

A 10 szeletes torta 20 perc aktív munkával elkészíthető és az eredmény garantáltan finom lesz. Vigyázat elég laktató, mert nagyon sok benne a tápanyag:

Hozzávalók:

  • 1,5 csésze pörkölt mandula – kb. 25 dkg
  • 4 nagy tojás, melyek sárgájára és fehérjére vannak osztva
  • Fél csésze méz – kb. 15 dkg
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csomag szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • A tetejére pörkölt mandulapehely és méz

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt és sütőpapírral béleljünk ki egy tortaformát.
  2. Verjük fel egy tálban a négy tojás fehérjét és tegyük félre.
  3. Törjük a mandulát liszt apróságúra egy konyhai robotgéppel. A négy tojássárgáját, a mézet, a vanília kivonatot, a sütőport és a sót egy tálban keverjük el habverővel. Adjuk hozzá a mandula lisztet is és alaposan dolgozzuk össze.
  4. A fehérjét óvatosan keverjük bele a mandulás masszába. Majd töltsük bele a tortaformába süssük tűpróbáig (kb. 25 perc).
  5. Hagyjuk néhány percig hűlni a tortát, aztán tegyük rácsra, ahol teljesen hagyjuk lehűlni. Tálaláskor szórjuk meg mandulapehellyel és öntsük le kevés mézzel.

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás