Lencse, spenóttal, mire jó? | Egészséges életmód

Lencse, spenóttal, mire jó?

Lencse, spenóttal, mire jó?A lencséről általában az újévi lencse evés babonája jut eszébe az embereknek, pedig van még jó néhány hasznos tulajdonsága! Például antioxidánsként hat a szervezetre és ha cukorbetegséggel küzdesz akkor is vedd fel a listádra, mert a glikémiás indexe alacsony. Ha gondunk van a tejjel, akkor is a lencse lehet a megoldás, mert pótolni tudja a tejben lévő anyagokat – természetesen nem maradéktalanul.

Egy kicsit a spenóttal is hasonló a helyzet, hiszen általában Popeye alakja rémlik fel bennünk, ha szóba kerül. A spenótban sok vitamin található, de legnagyobb arányban B-vitamint tartalmaz. A kismamák számára talán a folsav tartalma a legizgalmasabb, mert ez segíti a magzat fejlődését. És csökkenti a vércukor szintet, ezért cukorbetegeknek ez is ajánlott. Lássuk hogyan készíthetünk ezekből ízletes ételt:

Lencsés, spenótos csirke saláta

Az alábbi recepttel két személyre készíthetjük el az ételt. Az elkészítés könnyű és egy óra alatt el is készülhetünk.

Hozzávalók:

  • 750 ml víz
  • Fél vöröshagyma
  • Csipetnyi só
  • 200 g csirkemell, aprózva
  • 400 g lencse
  • 2 szár zeller, apróra vágva
  • 50 g paprika, szeletelve
  • Feketebors, egyben
  • 2 evőkanál friss metélőhagyma, apróra vágva
  • 75 g spenót, aprítva
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • Kevés olaj
  • 2 evőkanál mandula, aprítva

Elkészítés:

  1. Tegyük lábosba a vizet, vöröshagymát, feketeborsot és a sót, majd forraljuk fel.
  2. Tegyük a forró vízbe a csirkét. Fedjük le és 5 percig főzzük, majd vegyük le a tűzről és még 30 percig hagyjuk lefedve. Majd szűrjük le a húst és tegyük tányérra hűlni.
  3. A húst, a lencsét, a zellert, a paprikát, a metélőhagymát és a spenótot keverjük össze egy tálban. A mustárt, a citromlét és az olajat alaposan keverjük össze egy kis tálkában. A salátára öntsük rá a mustáros szószt és szórjuk meg mandulával.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás