Különleges csirke recept | Egészséges életmód

Különleges csirke recept

Ragus csirke recept, tésztácskákkalA csirkés ételek mindig nagyon könnyen elkészíthetők, de könnyen eljuthatunk oda, hogy megunjuk a recepteket. Sokszor ugyanazok az ötletek keringenek a receptekben. Ezen változtat egy kicsit a mostani. A receptet lehetőleg egészségesebb formában készítsük el, de ha valami nincs kézénél, akkor sincs gond, mert mellékeltem alternatívát.

A receptet elkészíteni nagyon egyszerű és a végeredmény nagyon szerethető! Ne lepődj meg, kicsit szokatlan, csak készíts el bátran. Aztán jöhetnek a variációk, ha már kicsit rutinosabbak vagyunk. A ragu összetételén bármikor kedvünkre változtathatunk. Aki inkább a hagyományos magyar ízeket szereti, elkészítheti lecsós jellegűre is.

Ragus csirke recept, tésztácskákkal

Egy finom, szaftos ételre vágysz? Akkor, itt egy finom recept a számodra:

Hozzávalók a raguhoz:

  • 50 dkg csont és bőr nélküli csirkemell, apróra vágva
  • 50 dkg zöldbab felaprózva
  • 1 közepes fej vörös hagyma aprítva
  • 2 közepes sárgarépa aprítva
  • 2 zeller szelet aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl vizezett zabtejszín (vagy ugyanennyi tej)
  • Teljeskiőrlésű liszt sűrítéshez
  • 2,5 dl csirke alaplé
  • 20 dkg zöldborsó
  • Olaj a sütéshez
  • Só, bors és kakukkfű ízlés szerint

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy 3 evőkanál vaj)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl iró vagy víz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra. Egy tűzálló tálat fújjunk be sütőspray-vel.
  2. A csirkét a sóval és a borssal alaposan keverjük el, majd 5 percig pirítsuk az olajon, majd a levével együtt tegyük félre egy tálba.
  3. A serpenyőbe ismét tegyünk olajat, majd a hagymát, a répát és a zellert is pirítsuk meg (amíg puhák nem lesznek). Majd adjuk hozzá a babot, a fokhagymát, ízesítsük sóval és borssal, majd érleljük egy keveset (néhány perc).
  4. Adjuk hozzá a zabtejszínt és a liszttel sűrítsük be. Kavargatás mellett forraljuk fel az egyveleget, majd további két percig főzzük. Ezután tegyük bele a félretett csirkét, adjuk hozzá a borsót és kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítsük. Ha a hús készen van, akkor öntsük az egészet a tűzálló tálba.
  5. A száraz összetevőket alaposan keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a zsírt és addig dolgozzunk rajta, míg kavics méretű darabokra összeáll. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is és dolgozzuk össze alaposan.
  6. A tésztát több részre osztva tegyük a ragu tetejére és addig süssük, amíg aranybarnás színt kap (kb. 20 perc).

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás