Kókusztejes finomság | Egészséges életmód

Kókusztejes finomság

Kókusztejes finomságSzeretem az egyszerű és mégis nagyon egészséges ételeket. Ilyen ez a desszert is, melynek fő összetevője a kókusztej és a tojás. Természetesen az idénynek megfelelően bármilyen gyümölccsel kiegészíthető, akár díszítésként vagy magába a desszertbe is beletehető – csak vigyázzunk a gyümölcs természetes nedvességtartalmával, ne legyen túl híg a krémünk!

Bármilyen idény gyümölcs megfelelő kiegészítésként, de a legjobb mégis a kicsit fanyarabb, bogyós gyümölcs. Ezeknek van olyan kiemelkedő ízük, melyek jobban passzolhatnak a sütihez. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor csináljuk gyümölcs nélkül és együnk hozzá lekvárt vagy friss gyümölcsöt. Így biztosan nem rontunk el semmit!

Kókusztejes felfújt – Recept

Ezzel az adagolással 12 személyre készíthetjük el a süteményt. Tipp: ha a hozzávalók nem férnek bele a turmixgépbe, akkor két részletben adagoljuk, majd az adagokat fakanállal keverjük össze egy nagyobb edényben.

Hozzávalók:

  • 5 bögre kókusztej
  • 8 tojás
  • 0,25 bögre méz a krémbe
  • 0,25 bögre méz a karamellizáláshoz
  • Fél evőkanál vanília kivonat
  • Kevés citromlé
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés:

  1. Turmixszoljuk össze a kókusztejet, a tojásokat, a mézet, a citromlevet és a vaníliát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy serpenyőben 1 evőkanál vízzel kezdjük el melegíteni a 0,25 bögrényi mézet addig, amíg aranybarna nem lesz. Majd azonnal vegyük le a tűzről, különben kristályosodni kezd a méz!
  3. Egy jénaira lesz szükségünk és egy, a jénainál nagyobb tálra. A jénainál nagyobb tálba öntsünk kevés forró vizet és tegyük bele a jénait. Majd a jénai alján egyenletesen kenjük el a karamellizált mézet. A méz tetejére öntsük rá az összeturmixolt összetevőket is.
  4. Lefedés nélkül, 50-60 percig süssük, amíg a krém közepe átsül. Majd vegyük ki a sütőből, hűtsük ki és tároljuk hűtőben.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás