Kókusztejes csirkecomb | Egészséges életmód

Kókusztejes csirkecomb

Kókusztejes csirkecomb - receptAz ünnepi asztalra készíthetünk valamilyen exkluzív ételt is. A hagyományos ételekből általában éppen eleget eszik az ember ilyenkor. Ezt a dolgot dobhatja fel a kókusztejes csirkecomb. A kókusztej nagy mennyiségben tartalmaz mangánt. Megőrzi a bőr rugalmasságát és véd a környezet károsító hatásaitól. Sok foszfort tartalmaz, mely nélkülözhetetlen az erős csontokhoz. Egy csészényi kókusztejben megtalálható a napi vas igényünk negyede. A benne lévő magnézium segíthet izomgörcs vagy izomláz esetén a panaszok enyhítésében. Szelén tartalma kulcsfontosságú antioxidánsként viselkedik. A magas vérnyomás ellen pedig kálium tartalma miatt lehet hasznos.

Egyes hozzávalók szabadon cserélhetők, például a liszt. Aki gluténmentesen szeretné készíteni, annak javaslom a zab lisztet. Aki nem szeretne gabona lisztet használni, szabadon választhat valamilyen maglisztet, például dió-, mandula- vagy gesztenyelisztet. És természetesen az olaj is szabadon értelmezhető, például használható dióolaj is.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 3 ek olaj
  • 3 gerezd fokhagyma (pucolva, áttörve)
  • 1 dl kókusztej
  • liszt, bors és piros fűszer paprika panírozáshoz

Elkészítés:

  1. A borsos, paprikás lisztben megforgatjuk a húsdarabokat
  2. Jénia tálba tesszük a panírozott húsokat
  3. Az olajat, a fokhagymát és a kókusztejet a panírozásból visszamaradt liszttel simára keverjük
  4. A kókusztejes öntetet ráöntjük a csirkére
  5. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben (180 C fok) 45 percig sütjük.
  6. Majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás