Fűszeres karfiol és csicseriborsó lepény recept | Egészséges életmód

Karfiol és csicseriborsó

Fűszeres karfiol és csicseriborsó lepény receptA csicseriborsó nemcsak jó növényi fehérje forrás, hanem rendszeres fogyasztásával elérhetjük, hogy vér koleszterinszintünk csökkentjen. Ezzel csökkenhet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata is. Lassan emeli a vércukorszintet, ezért cukorbeteg számára is kiváló választás lehet. Zsírtartalma alacsony, rosttartalma viszont magas, ezért kellemesen eltelít, és kevésbé hizlal.

A karfiol pedig nagyon sokoldalú, még akár nyersen is fogyasztható. Lassíthatja a rákos tumorok fejlődését, javíthatja a szív egészségét, gyulladás gátló tulajdonsága is van és vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag forrás. Már csak az a kérdés, hogy a karfiolt és a csicseriborsót hogyan lehet egy finom receptben egyesíteni. Íme, egy ötlet ehhez:

Fűszeres karfiol és csicseriborsó lepény

Ez a gyors, hét közbeni vacsora tökéletes a húsmentes napokra – plusz olcsó és gluténmentes:

Hozzávalók:

  • 500 g karfiol, enyhén sós vízben főve
  • 150 g csicseriborsó liszt
  • 1 zöld chili, apróra vágva
  • 2 és fél teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 púpos teáskanál őrölt kurkuma
  • 3 mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma), apróra vágva
  • 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva
  • 3 teáskanál őrölt kömény
  • 3 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja és leve
  • 60 ml kókuszolaj
  • Baby spenót levelek
  • Paradicsom és bab a felszolgáláshoz
  • Kevés víz
  • Olaj a sütéshez
  • Opcionális: növényi tejföl

Elkészítés:

  1. Tegyünk félre egy kevés citromlevet, hagymát, koriandert, köményt és hagymát. Ebből készítsünk mártást a lepényekhez, melyet növényi tejföllel lazítsunk.
  2. A karfiolt egy konyhai robot géppel pépesítsük. Egy tálban alaposan keverjük össze a karfiolpépet, a lisztet, a chilit, a garam masala fűszert, a kurkumát, 2 hagymát, a koriandert, a köményt, a tojást, a vizet, a citrom héját és levét.
  3. Felhevített olajon süssünk a masszából 12 lepényként.
  4. Frissen találjuk zöldségekkel és növényi tejföllel.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás