Holland édesség egészséges(ebb)en | Egészséges életmód

Holland édesség egészséges(ebb)en

Holland édesség egészséges(ebb)enA Poffertjes egy tradicionális holland tésztaféleség, átmenet a fánk és a palacsinta között. Tésztája könnyű és szivacsos, és mondanom sem kell, hogy nagyon kapós. A tipikus Poffertjes édes, melyet cukorral, vajjal, és néha lekvárral tálalnak. Ennek ellenére sokféle változat létezik, például sajtos – és csak a fantáziánkra van bízva, mit hozunk ki belőle.

A Poffertjes egy ünnepi csemegének számít Hollandiában, melyet ugyan úgy fogyasztanak nyáron és télen is. Természetesen a téli időben sokkal népszerűbb, melyet általában frissen készítenek a vevőnek. Elkészítése egyszerű és most egy szép példát mutatok arra, miként lehet egy ilyen receptet egészségesebbé tenni. Az eredeti receptet és a módosításokat is közlöm:

Poffertjes, avagy a holland palacsinta recept

Természetesen a hollandoknak van Poffertjes sütője, de ezt is kiváltjuk. Az alábbi recept kb. 1 óra alatt elkészíthető (sütéssel együtt) és 42 darab lesz belőle – kelleni is fog, mert gyorsan fogy:

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt (eredetileg finomított búza, én királylisztet vagy teljeskiőrlésű tönkölyt használok)
  • 2 evőkanál cukor (eredetileg fehércukor, én xilitet vagy steviát ajánlok)
  • 1 csésze tej (helyette vizet és kókusztejet használok – figyelem, ettől kókuszos ízt kap, ami még finomabbá teszi)
  • Fél csésze víz (vigyázat a mennyiséggel, ha cserélgetjük az alapanyagokat!)
  • 3 tojás
  • 1 csipetnyi só
  • Tálaláshoz: juharszirup, vanília fagylalt (én cukormentes lekvárokat ajánlok)

Elkészítés:

  1. Bármilyen alapanyagot használsz, az elkészítés ugyanaz.
  2. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk egy tálban, használhatunk segítségként dagasztós habverőt.
  3. Ha nincs Poffertjes sütőnk, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsire, evőkanálnyi adagokat teszünk.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben arany barnára sütjük a tésztát.
  5. Langyosan tálaljuk!

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás