Hagymás sós rágcsálni való | Egészséges életmód

Hagymás sós rágcsálni való

Bögrés hagymás párnácskák - receptSokan nem szeretik a hagymát nyersen enni, mert csípős és rossz leheletet eredményez. Viszont az ételekben nagyon is sokan kedvelik. A hazai étkezési kultúra egyik alapja a hagyma, ezért biztosan szívesen veszünk egy kellemes sós süteményt, melyben hagyma is van. Igazán jó sör korcsolya ez a finomság és nagyon is egészséges.

A vöröshagyma csökkentheti a magas vérnyomást és a koleszterinszintet is, mely manapság elég sok embert érint. Elfojtja az allergiás reakciókat, és kikúrálja a közönséges megfázást. Tehát nem csak finom hozzávalója egy sós süteménynek, de az egészségünk megőrzése vagy visszanyerése esetén is sokat köszönhetünk neki. Fogyasszuk egészséggel!

Bögrés hagymás párnácskák

Az alapreceptben vöröshagymát használunk, de póréhagymával vagy lilahagymával is nagyon finom eredményt érhetünk el:

Hozzávalók:

  • 1 bögre apróra vágott hagyma
  • 1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Fél csésze víz
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • magok a díszítéshez (szezámmag, napraforgómag, köménymag stb.)
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A hagyma felét félretehetjük díszítéshez.
  2. Az összetevőket alaposan keverjük össze egy tálban és készítsünk belőle jól kezelhető tésztát.
  3. Kilisztezett deszkán nyújtsuk ki és vágjuk fel négyzetekre.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a kész párnákat és szórjuk meg magokkal és a maradék hagymával.
  5. 200 fokon, nagyjából 20 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás