Gluténmentes rágcsa | Egészséges életmód

Gluténmentes rágcsa

Fokhagymás-rozmaringos quinoa rágni való receptSokféle gluténmentes megoldás létezik, de kétségtelen, hogy az egyik legegészségesebb a quinoa. Quinoa-val főzni sokkal egyszerűbb, mint az gondolnánk. Ez a csodálatos gluténmentes, vegán- és vegetáriánus-barát egy ősi gabona. Nagyon kellemes ízt ad az ételekhez és emellett nagyon sok tápanyagot is.

Annak ellenére, hogy egy ősi gabonáról beszélünk, nagyon sokféle módon felhasználható. Most is egy olyan területet választottam, amely kemény gondolkodást okozhat: a sós rágcsálni valók. Sokan szeretjük a sós rágcsálni valókat. Íme egy olyan megoldás, amely nem csak finom, de egészséges is. Még ha elsőre lehetetlennek is hangzik, érdemes kipróbálni:

Fokhagymás-rozmaringos quinoa rágni való recept

A fokhagymás, rozmaringos, quinoás rágni való gyorsan elkészíthető és garantáltan ízleni fog mindenkinek. És lássuk máris a receptet:

Hozzávalók:

  • 20 dkg quinoa liszt
  • 50 g barna rizsliszt (lehet fehér is)
  • 1 teáskanál Útifű (Psyllium) maghéj
  • 2 teáskanál apróra vágott, friss rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • csipetnyi stevia
  • víz

Elkészítés:

  1. 230 C fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Pirítsuk meg a quinoa lisztet, majd hagyjuk kihűlni (5 perc). Ezután egy konyhai robotgép segítségével alaposan elegyítsük a barna rizsliszttel, útifűmag héjjal, rozmaringgal, fokhagymával, sóval, borssal, steviával és az olajjal.
  3. Az egyveleghez adjunk vizet, amíg egy kellemes tésztát kapunk. A tésztát szedjük négy részre.
  4. Tegyünk kevés lisztet a tészta alá, és nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak tudjuk. Tegyük sütőpapírra és a maradék tésztákkal is hasonlóan járjunk el.
  5. Az egyes kinyújtott részeket 4-5 percig kell sütni oldalanként. Vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. És óvatosan forgassuk, mert darabokra törhet.
  6. Állítsuk le a sütőt és hagyjuk kihűlni a rágni valónkat.
  7. Törjük darabokra, majd tálaljuk.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás