Cukkinis enchiladas recept | Egészséges életmód

Enchiladas recept másképp

Cukkinis enchiladas receptAz enchiladas egy spanyol étel. Kukorica tortillából készül, amit valamivel megtöltenek és csilis paprika mártással tálalnak. A töltelék általában valamilyen húsos, zöldséges egyveleg. Az enchilar kifejezésből képződött elnevezés azt jelenti, hogy csilivel ízesített, dekorált. Eredetileg Mexikó területéről származik és már a Maják idejében is létezett.

Az őseredeti változatban a töltelék hal volt, ahogy terjedni kezdett az enchiladas, úgy a töltelékek is változatosabbá váltak. A most közölt recept a mostanában elterjedt enchiladas ételekre hasonlít leginkább, de nem tortillát fogunk használni. Már csak azért sem, hogy ötletet adjak az ételek átvariálásához. Íme, a cukkinis enchiladas:

Cukkinis enchiladas recept

Biztos vagyok benne, hogy nem fog hiányozni a tortilla. Csak arra figyelj, hogy nehogy túl egyed magad, mert nagyon finom:

Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma apróra vágva
  • 3 bögre aprított csirke
  • 1,3 bögre enchiladas szósz
  • 4 nagy cukkini, hosszában félbevágva
  • 2 bögre reszelt cheddar sajt – vagy növényi sajt
  • 2 teáskanál csilipor – lehet édes paprikával is
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma, törve
  • Só és bors ízlés szerint
  • Zsír a sütéshez
  • Tejföl és koriander a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A serpenyőben felforrósított zsíron pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevés sót, köményt és a csiliport. Addig kevergessük, míg összeérnek a hozzávalók.
  2. Adjuk a keverékhez az enchiladas szószból 1 bögrényit és a húst. Ízesítsük további sóval és borssal. Ha a hús megpuhul, tegyük félre.
  3. Krumpli hámozóval vágjuk hosszában vékony szeletekre a cukkinikat. Három hosszú szeletet fektessünk egymás mellé, hogy fedjék egymást. Töltsük meg egy kanálnyi húsos töltelékkel, csavarjuk fel, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. A maradék szósszal öntsük le a tepsi tartalmát, szórjuk meg sajttal, majd 20 perc alatt süssük készre.
  5. Tálaljuk korianderrel és tejföllel.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás