Egy vegán hús, házilag | Egészséges életmód

Egy vegán hús, házilag

Egy vegán hús, házilagMit együnk, ha nem akarunk húst enni? Ez sokaknak nagy kérdése. Többen fordulnak a szója félékhez, de az sem feltétlenül a legjobb választás, mert sok belőle a génkezelt. Ez a recept lehet alapja egy lasagne-nak vagy húsos pitének. Karfiol az egyik alapja, mely összetevője megöli a rákos őssejteket, ezáltal lassítja a tumor növekedését. Javítja a szív egészségét és gyulladás gátló is.

A másik nagy összetevő a dió, melyben gazdagon található Omega-3 zsírsav. Ezenkívül kitűnő E-vitamin forrás, és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A vegánok is szeretik, mert fehérje forrásként és ásványi-anyag forrásként is szerepelhet az étrendjükben. Tehát egy valóban értékes “húspótlót” fogunk készíteni, vágjunk is bele!

Zöldséggel teli vegán hús recept

Ha sütünk mellé egy pizza tésztát és kibontunk egy paradicsomszószt,  máris egy nagyon finom, zöldség alapú, teljes gabonából készült, egészséges(ebb) pizzát ehetünk:

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol (felvágás és pucolás után 450 g)
  • 250 g nyers dió
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma szétnyomva (vagy 1 teáskanál fokhagymapor)
  • 2 csipet szárított zsálya
  • fél teáskanál füstölt paprika por
  • 1 teáskanál folyékony füst
  • fél teáskanál só, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  2. A karfiolt és a diót turmixoljuk össze. Attól függően, hogy mennyire darabosan szeretnéd a “húst” enni, lehet finomabbra vagy durvábbra őrölni.
  3. A ledaráltakhoz adjunk hozzá minden más hozzávalót, majd alaposan elegyítsük őket.
  4. Tegyük a mixet a tepsibe és kezdjük el sütni. Első körben 45 perc és 1 óra 15 perc között süssük – ez függ attól, hogy milyen vastagon van a tepsiben az étel illetve a sütőtől is.
  5. Keverjük át süssük 30 percig. Innentől kezdve 15 percenként keverni kell és tovább sütni, amíg kész lesz.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás