Egy kiadós reggeli Jamie Oliver módra | Egészséges életmód

Egy kiadós reggeli Jamie Oliver módra

Gallo Pinto receptTalán az egyik legismertebb, egészség tudatos szakács Jamie Oliver lehet. Most egy ő általa készített receptet fogok mutatni. A Gallo Pinto egy valóban kiadós reggeli lehet, melynek hazája Nicaragua és Costa Rica. Latin Amerikába állítólag az Afrikából szállított rabszolgák hozták be és onnan került be Európába a recept.

A Gallo Pinto egy spanyol kifejezés, ami „pöttyös kakas”-t jelent. Valószínűleg az étel kinézetéből adódik az elnevezés, ugyanis a fekete vagy vörös bab és a rizs összhatása emlékeztethet minket az állatra. Természetesen, ahogy egy étel elterjed a világban, úgy az elkészítési módok is változnak. Most Jamie Oliver módra készítjük el ezt a reggelinek valót:

Gallo Pinto recept

Bár reggelinek ajánlják, akár ebédre is kellemes lehet. Az alábbi adag 4 főre értendő:

Hozzávalók:

  • 175 g barna rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 g fekete bab
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 225 g érett paradicsom, vagy bármilyen elérhető nyers zöldség, amit kedvelünk
  • 2 lime
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 nagy tojás
  • Olaj a sütéshez
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a rizst enyhén sós vízben, majd tegyük félre
  2. Főzzük meg a babot is – ha konzerv babot használunk, akkor ez a lépés kimaradhat. Csepegtessük le a babot és vágjuk fel a fokhagymát.
  3. Egy serpenyőben pirítsuk 1 percig a köménymagot. Majd adjuk hozzá az olajat, a fokhagymát és a babot és néhány percig érleljük az összetevőket.
  4. Tegyük a serpenyőbe a rizst is és kb. 5 perc alatt forrósítsuk fel az egyveleget. Végül az apróra vágott vöröshagymát is tegyük hozzá, és alaposan keverjük el benne. Tegyük félre.
  5. Készítsünk finom salátát a paradicsomból, a korianderből és a lime levéből. Tegyük félre.
  6. A tojásokból készítsünk rántottát.
  7. Tálaljuk melegen a rántottát a salátával és a rizses keverékkel.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás