Hozzávalók 6 személyre:
• 6 bőr nélküli , csont nélküli csirkemell filé
• 6 szelet svájci sajt
• 6 szelet sonka
• 3 evőkanál liszt, a teljes kiőrlésű előnyben
• 1 teáskanál paprika
• 6 evőkanál vaj
• 1/2 csésze száraz fehérbor
• 1 teáskanál csirke húsleves granulátum
• 1 evőkanál kukoricakeményítő
• 1 csésze tejszín
Elkészítés:
1. Kloffoljuk ki a csirkemellet, ha túl vastag . Tegyünk egy szelet sajtot és sonkát minden mellre, de a széleit hagyjuk szabadon. Tekerjük fel a csirkeszeleteket, de úgy, hogy a töltelék ne mozduljon el, és rögzítsük fogpiszkálóval. Keverjük össze a lisztet és a paprikát egy kis tálban , és bundázzuk meg vele a csirke darabokat.
2. . Melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőmérsékletre, és főzzük, amíg a csirke megpirul minden oldalon . Adjuk hozzá a bort és a húsleves granulátumot. Csökkentsük a hőmérsékletet alacsonyra, fedjük le, és főzzük 30 percig , amíg a csirke már nem rózsaszínű.
3. . Vegyük ki a fogpiszkálókat, és tegyük át a melleket egy meleg tálra. Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a tejszínt egy kis tálban, majd lassan a serpenyőben addig főzzük kevergetés mellett, amíg besűrűsödött, és ekkor öntsük át a csirkére. Melegen tálaljuk. Zöldkörettel, párolt zöldséggel ajánlom.
Előkészítés 15 perc, főzési idő 45 perc.
Mennyiségek adagonként Kalória: 584
- Zsír : 40.9g
- Koleszterin : 195 mg
- Nátrium: 655mg
- Összes szénhidrát : 7.7g
- élelmi rost: 0,3 g
- Fehérje: 41.6g