Borsmentés nyalánkság | Egészséges életmód

Borsmentés nyalánkság

Vegán borsmenta szelet receptA borsmentának a leveleit szoktuk fogyasztani, általában szárított formában találkozunk velük. A növényt nagyon régóta használják fűszerként és gyógynövényként is. Hűsítő és nyugtató hatása van. Jelentős C-vitamin forrásként tartják számon. Már az ókorban is használták emésztésjavítóként. Enyhítheti a puffadást és a hasi görcsöket is.

Az ételintoleranciát okozó bélrendszeri problémákra is jó hatással lehet és akár még migrénre is alkalmazhatjuk. De nem csak ezekért szeretjük, hanem különleges íze miatt is, mely lehetővé teszi, hogy széles körben használjuk a konyhában. És mi lenne jobb, mint egy sütemény. Ilyen egy igazán jótékonyhatású, vegán sütemény:

Vegán borsmenta szelet recept

Egy 26×16 cm-es tálban érdemes elkészíteni. Aztán jól eldugni, mert gyorsan fogy!

Hozzávalók az alsó réteghez:

  • 1 evőkanál fehér quinoa
  • 2,5 evőkanál kókuszolaj
  • 90g zabpehely
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100g aszalt datolya

Hozzávalók a borsmentás töltelékhez:

  • 290g kesudió
  • 140ml kókusztej
  • 100g rizsmaláta szirup vagy más édesítőszer
  • 20g kókuszreszelék
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 2 teáskanál borsmenta kivonat

Hozzávalók a csokoládés réteghez:

  • 50g cukrozatlan kakaópor
  • 185g rizs maláta szirup vagy más édesítőszer
  • 110g kókuszolaj

Elkészítés:

  1. A kesudiót áztassuk be legalább 4 órára, majd töröljük át, csepegtessük le.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. A quinoát és az olajat keverjük el egy tálban. Adjuk hozzá a zabpelyhet és tegyük a sütőbe, míg arany barnára sül (kb. 10 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni miután kivettük a sütőből.
  3. A megsült, zabos keveréket egy konyhai aprítóval daráljuk durvára. Adjuk hozzá a többi összetevőt, és alaposan keverjük el. Nyomkodjuk szét a kiválasztott tálunk alján egyenletesen, majd tegyük hűtőbe 1 órára, hogy megszilárduljon.
  4. Egy konyhai robotgéppel törjük szinte lisztszerűvé a kesudiót. Adjuk a kesudióhoz a többi összetevőt is és alaposan keverjük el. Öntsük az alsó rétegre a tölteléket és egy spatulával simítsuk el. Tegyük 2 órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
  5. És a legutolsó réteg elkészítéséhez, a hozzávalókat egy hőálló edénybe tegyük. Vízgőz felett, folyamatos kevergetés mellett dolgozzuk össze a hozzávalókat (kb. 5 perc).
  6. Öntsük a már kész sütemény tetejére és kenjük simára. Legalább 6 órára tegyük hűtőbe, de még jobb, ha egy napra. 24 négyzet alakú részre oszthatjuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás