Alfredo – nem olasz, amerikai | Egészséges életmód

Alfredo – nem olasz, amerikai

Alfredo – nem olasz, amerikai - receptAz Alfredo hiába hangzik olaszosan, valójában nem olasz étel. Ez egy tipikus amerikai recept (Chicken Alfredo), de ne ijedjünk meg, mert az alap recept is nagyon finom, de egy kicsit átalakítva még egészségesebbé is tehető. Alapesetben egy tejszínes, tésztás csirke receptet kell elképzelni, melybe sok vajat is tesznek. Elég nehéz étel.

Mary Pickford és Douglas Fairbanks amerikai színészek tették világszerte népszerűvé. Most nem fogunk tésztát használni hozzá. Egyszerűen lecseréljük cukkini szeletekre ezt az összetevőt. Ha jobban kedveljük a répát, akkor azt is használhatunk helyette. Répa esetén vigyázni kell, mert a répa harsány íze megváltoztatja az összhangot – finom lesz, de kicsit más. A cukkini simulékonyabb ízben.

Csirkés cukkinis Alfredo recept

Előkészületre 15 percet érdemes számolni, és a teljes felhasznált idő kb. 35 perc. Az alábbi adag 4 személyre szól:

Hozzávalók:

  • 3 nagy cukkini
  • 0,5 kg csirkemell filé, kockákra vágva
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 dl zabtejszín
  • 10 dkg krémsajt vagy növényi sajt
  • Kevés reszelt parmezán, leginkább díszítéshez
  • Apróra vágott petrezselyem ízlés szerint
  • Olaj vagy zsír a sütéshez
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A cukkinit hosszában vágjuk vékony szeletekre egy krumpli hámozóval. A szeleteket papírra tegyük, hogy felszívja a nevességet.
  2. Serpenyőben hevítsük fel az olajat. A csirkét fűszerezzük meg sóval, borssal és olasz fűszerkeverékkel. A húsok mindkét oldalát süssük készre az olajon, majd tegyük félre.
  3. A serpenyőben pirítsuk meg a fokhagymát, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejszínt. Kevergetve melegítsük, amíg a sajt elolvad. Adjunk hozzá parmezánt, sózzuk, borsozzuk és főzzük, amíg besűrűsödik (3-5 perc).
  4. A meleg sajtba keverjük bele a húst és a cukkinit. Frissen, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás