Áfonyás-pisztáciás biscotti | Egészséges életmód

Áfonyás-pisztáciás biscotti

Áfonyás-pisztáciás biscottiHozzávalók

  •      60 ml könnyű olívaolaj
  •     120 g nád cukor
  •      10 ml vanília kivonatot
  •      3 ml mandula kivonat
  •      2 tojás
  •      220 g liszt
  •      2 g só
  •      5 g sütőpor
  •      60 g szárított áfonya
  •      190 g pisztácia

 

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 ° C fokon.
Egy nagy tálban keverjük össze az olajat és a cukrot, amíg jól elkeverik. Keverjük össze a vanília és mandula kivonatot, majd a felvert tojást is tegyük hozzá. Keverjük össze a lisztet, a sót és a sütőport és ezt követően fokozatosan keverjük hozzá a tojásos keveréket. Keverjük hozzá a vörös áfonyát és a pisztáciát, de ne géppel, hanem finoman, fakanállal.
Osszuk el a tésztát kétfelé. Formázzuk meg sütőpapírral bélelt tepsire. A tészta lehet ragacsos, ezért hideg vízbe mártott kézzel könnyebben tudjuk formázni.
Süssük 35 percig az előmelegített sütőben, amíg világosbarna lesz. Vegyük ki a sütőből, és tegyük félre hűlni 10 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135 ° C-ra.
Vágjuk fel átlósan 3/4 cm vastag szeletekre és fektessük oldalukra a sütőpapíron, majd süssük kb 8-10 percig, vagy amíg kiszárad egy kicsit.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás