A zsírégető káposztaleves | Egészséges életmód

A zsírégető káposztaleves

A zsírégető káposztalevesA káposztának számos egészségre gyakorolt jó tulajdonsága van. Például a rákos daganatok ellen hatásosan képes harcolni. Sok C-vitamint tartalmaz, mely immunerősítő hatású. Aminosavakban gazdag, ezért a gyulladásokkal is meg tud küzdeni. Tartalmaz béta-karotint, mely a szürke hályog kialakulásának kockázatát csökkenti.

K-vitamin tartalma bizonyítottan csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának lehetőségét. A káposzta leve nagyon jót tehet a gyomorfekély kezelésében. És végül, de nem utolsó sorban, mivel a kalória tartalma alacsony, ezért a különböző diéták hasznos étele lehet. Éppen ezért ajánlom figyelmedbe az alábbi egyszerű receptet:

Recept – könnyű!

Nagyon hamar elkészíthető: 20 perc előkészítés, 25 perc főzés. Lássuk:

Hozzávalók:

  • 5 darab nagyobb sárgarépa, apróra vágva
  • 3 darab vöröshagyma, felaprítva
  • 30 dkg paradicsom, meghámozva
  • 1 nagy fej káposzta, apróra vágott
  • 15 dkg zöldhüvelyes zöldbab
  • 2 liter paradicsomlé
  • 2 zöldpaprika, felkockázva
  • 10 darab zellerszár, felaprítva
  • 15 dkg húsleves lé (a marhahúslevest ajánljuk)

 Elkészítés:

Helyezzük a sárgarépát, a hagymát, a paradicsomot, a káposztát, a zöldbabot, a paprikát és a zellerszárat  egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a mixhez a paradicsomlevet, a marhahúslevest, és annyi vizet töltsünk rá, hogy ellepje a zöldségeket. Pároljuk mindaddig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Lehet hűtőszekrényben is tárolni néhány napig, ha nagy adagot főzünk.

 

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás