A legfinomabb parmezános sült csirke | Egészséges életmód

A legfinomabb parmezános sült csirke

A legfinomabb parmezános sült csirkeA chilifélék nagyon csípősek, ezért mindig keveset használok belőlük, de mindenképp érdemes használni őket. Hatóanyaguk legfőbb képviselője a kapszaicin nevű vegyület, melynek egy sor jótékony hatása van. Például: képes megakadályozni a zsírsejtek növekedését, serkenti az emésztést és a vérkeringést, gátolja a gyomorfekély kialakulását. És fogyasztása úgy serkenti a gyomor váladékképzését, hogy az védelmet képez az irritáló anyagok ellen.

Ezeken kívül is van még jó néhány hasznos tulajdonsága, például fájdalomcsillapító hatású és a reumás panaszokra kifejezetten jó hatással lehet. Éppen ezért egy kis csilit is belecsempészünk ebbe a receptbe. Irány a konyha:

A recept – gyors és egyszerű

Előkészítés 15 perc, sütés 35 perc. Ennél gyorsabban talán nem is lehet ilyen finom ételt készíteni. Ha valaki nem szeretne tejterméket fogyasztani, akkor a zabtejszínt és valamilyen növényi alapú sajtot javaslok – én is így készítem…

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott vagy apróra vágott
  • 1/4 teáskanál zúzott pirospaprika vagy ízlés szerint csilipaprika is lehet
  • 6 darab bőr nélküli kicsontozott csirkemell
  • 1/4 csésze apróra vágott friss bazsalikom
  • 24 dkg aprított mozzarella sajt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
  • 15 dkg fokhagymás kenyérkocka
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 ° C fokon.
  2. Egy 25×35 méretű tepsit vagy egy nagy sütőtálat vegyünk elő és az olívaolajjal locsoljuk meg, majd a  csípős paprikát szórjuk egyenletesen bele.
  3. Rendezzük el a szeletelt csirkemellet az edény alján, és öntsük le a tejszínnel a csirkét. Megszórjuk bazsalikommal és a mozzarella sajt felével, majd a fele a parmezán sajttal. Megszórjuk rá a pirított kenyérkockákat, majd a tetejére a maradék mozzarella sajtot és a maradék parmezán sajtot.
  4. Süssük előmelegített sütőben, amíg a sajt és a kenyérkockák arany barnára színeződnek, és a csirke már nem rózsaszín belül, körülbelül 35 perc kell ehhez, attól függően, hogy a csirkemellet milyen vastagra vágtuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás