A csontok egészségének receptje | Egészséges életmód

A csontok egészségének receptje

A csontok egészségének receptje - receptHa csontokról van szó, akkor természetesen a kalciumról beszélünk. Tudtad-e, hogy a brokkoliban közel annyi kalcium van, mint a tejben? Bár a tej ki van kiáltva, mint a kalciumok fellegvára, azért jó tisztában lenni, hogy van más megoldás is, ami kifejezetten hasznos – például azok számára, akik nem fogyaszthatnak tejet.

A következő recept szénhidráttartalma egészen csekély, ugyanakkor a kalcium tartalma magas. És tovább növelhetjük, ha gombát is adunk hozzá – hiszen a gombában több kalcium van, mint a tejben. Egy ínycsiklandozó rakottnál nincs is jobb, amely a tavasszal kifejezetten jól eshet. Köretként akár friss salátát is kínálhatunk hozzá.

Spárgatök brokkolival – recept

A hozzávalók 4 főre értendők és nagyjából 40 perc alatt teljes mértékben elkészülhet az étel:

Hozzávalók:

  • 1 kg spárgatök, félbe vágva, kimagozva
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 fej brokkoli, apró fejekre szedve
  • 4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • Pirospaprika ízlés szerint
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg mozzarella sajt, felaprítva
  • 25 g parmezán sajt
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • Só és bors, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 230 C fokra (légkeveréses).
  2. Két lehetőségünk van: Tegyük a 2 evőkanál vizet a tök mellé egy tálra és a mikróban, magas hőfokon, 10 perc alatt főzzük meg, hogy a héja picit ráncossá váljon. Vagy süssük 200 fokon a sütőben 200 C fokon, amíg meg nem puhul (kb. 40 perc).
  3. A kókuszolajat forrósítsuk fel, adjuk hozzá a brokkolit, fokhagymát, pirospaprikát. 2 perc után öntsünk alá kevés vizet és a brokkoli puhulásáig főzzük (kb. 2 perc).
  4. A megpuhult tök belsejét kaparjuk ki, adjuk hozzá a mozzarella háromnegyedét, a parmezán felét, az olasz fűszerkeveréket, a sót és a borsot. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
  5. A keverékkel töltsük meg a tök héját, és a tetejét fedjük be a maradék sajtokkal.
  6. Az előremelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre – amíg a sajt aranybarna lesz.

Jó étvágyat!

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái Recept és kulcsszavai , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás