Nassolni tudni kell! | Egészséges életmód

Nassolni tudni kell!

Nassolni tudni kell!A diéták többsége azon bukik meg, hogy minden nassolástól eltilt. Ezt egy ideig meg tudja állni az ember, aztán egyszer megszegi. Ez még nem is lenne gond, de a végén egyre többször esik bűnbe az illető, és végül már nem is beszélhetünk diétáról. Szerencsére van megoldás, hiszen a gyümölcsöt bizonyos mennyiségben a legtöbb diéta megengedi.

Sajnos a gyümölcsből sem lehet korlátlan mennyiséget fogyasztani, mert a gyümölcscukor miatt nagyon sok az energia a gyümölcsökben. Ennek ellenére még mindig jobb nassolni való a gyümölcs, mint valamilyen mesterséges chips vagy édesség. Már csak az a kérdés, hogyan lehet a gyümölcsből egy olyan nassolni valót készíteni, aminek a szállítása, tárolása és fogyasztása nem annyira problémás, mint egy gyümölcsé?

Ha már tavasz, akkor Eper!

Az egyik legelsőnek termő gyümölcs az eper és szerencsére itthon is kiválóan lehet termeszteni. Az eper nem csak finom, de nagyon egészséges is.  Egyik legismertebb hatása a vértisztítás. Rendszeres fogyasztása csökkentheti a koleszterin szintet, meggátolja a zsírlerakódásokat. Csökkenti az érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét.

És talán a legjobb hír, hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz. Alacsony kalória tartalma mellett mégis telítettséget okoz – kiváló választás lehet a diétázók számára. Ezenkívül fogfehérítő tulajdonsága is van. Nincs is más dolgunk, mint egy összetört eperrel átkefélni a fogakat hetente egyszer. Egyetlen hátulütője az, hogy egyesek allergiásak rá… erre figyelni kell. Ha kiütésesek leszünk tőle, akkor ez a gyümölcs nem nekünk való!

Olcsó házi rágcsálni való: Eper lapocskák

Olcsó házi rágcsálni való: Eper lapocskákTöbbféle gyümölcsből elkészíthetjük ugyanezt a receptet (például őszibarack, banán, málna, vagy akár fagyasztott gyümölcsök). Az eljárás mindig ugyanaz, érdemes próbálgatni.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 65 C fokra – nem elírás, 65 C fok! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Mossuk meg a gyümölcsöt, vágjuk darabokra és tegyük egy konyhai aprítógépbe – a turmix gép tökéletes, de lehet botmixert is alkalmazni. Pürésítsük a gyümölcsöt – változó, hogy mennyi időt vesz igénybe, de mindenképp érdemes alapos munkát végezni.

A pépesített gyümölcsöt öntsük egyenletesen az előkészített tepsibe. Egy kanál vagy spatula segítségével egyengessük simára. Óvatosan helyezzük a tepsit a sütőbe és hagyjuk kiszáradni a gyümölcsöt. Ez nagyjából 6-8 óra! Amikor elkészül, enyhén ragadós marad – ha túl sütjük, akkor chips lesz belőle… Szobahőmérsékleten hűtsük ki. Vágjuk fel hosszában, tekerjük fel a csíkokat és sütőpapírba csomagolva tároljuk. Légmentesen lezárható dobozban tároljuk.

Hozzászólások

hozzászólás

A bejegyzés kategóriái fogyókúra, Recept és kulcsszavai , , , , , . Tedd a kedvenceid közé a cikket.

A weboldal használatával elfogadod a cookie-k (sütik) használatát. További információ

Ez a weboldal azért használ cookie-kat (sütiket), hogy Számodra a legjobb böngészési élményt tudja nyújtani. Ha továbbra is használod a weboldalt a cookie (süti) beállítások megváltoztatása nélkül vagy az "Elfogadom" gombra kattintasz, beleegyezel a cookie-k (sütik) használatába.

Bezárás